Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

18 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1065
Comentează add

Transportul public din Doneţk a încetat să funcţioneze duminică, iar magazinele au fost închise, la fel ca în cartierele situate în apropiere de aeroport.

Lupte pe aeroportul din Doneţk

sorin-solomon

Lupte pe aeroportul din Doneţk. Foto: captură youtube. 

"Lupte feroce" erau în curs de desfăşurare duminică dimineaţa pe aeroportul din Doneţk, unde armata ucraineană a respins ofensiva rebelilor proruşi şi o parte din oraş a fost paralizată de bombardamente, informează AFP, citată de Agerpres.

Tiruri regulate de arme grele puteau fi auzite în centrul Doneţkului în timpul întregii nopţi, intensificându-se şi mai mult după orele 04.00 GMT, potrivit jurnaliştilor AFP de la faţa locului.
 
Cea mai mare parte a tirurilor au vizat aeroportul "Serghei Prokofiev", însă de cel puţin de două ori obuze au căzut extrem de aproape de oraş, unde transportul public a încetat să funcţioneze duminică, iar magazinele au fost închise, la fel ca în cartierele situate în apropiere de aeroport.
 
La orele 04.00 GMT, "trupele ucrainene au primit ordin şi au deschis în mod masiv focul contra poziţiilor separatiste", a notat pe pagina sa de Facebook un consilier al preşedintelui ucrainean Poroşenko, Iuri Biriukov, aflat lângă linia frontului.
 
În ajun, armata ucraineană, cu ajutorul a cel puţin zece tancuri, a oprit ofensiva rebelilor şi a creat un coridor pentru trimiterea de întăriri către aeroport şi pentru evacuarea victimelor - doi sau trei morţi şi circa 20 de răniţi, potrivit mass-media ucrainene. Cel puţin un tanc al forţelor rebele a participat la lupte, potrivit rapoartelor armatei ucrainene.
 
"Militarii ucraineni au desfăşurat o operaţiune pentru a sufoca poziţiile de artilerie ale adversarului, care lansa tiruri împotriva celor ale ucrainenilor" pe aeroport, s-a limitat să anunţe serviciul de presă al operaţiunii ucrainene în estul separatist.
 
Autorităţile separatiste din Doneţk au anunţat duminică moartea a celor puţin 2 civili şi rănirea altor 5, în ultimele 24 de ore, în timp ce locuitorii au precizat că bombardamentele s-au abătut peste cartierele din nord-vestul oraşului.
 
Conflictul din Ucraina a provocat, până în prezent, moartea a 4.800 de persoane, de la debutul său, în aprilie

Etichete lupteaeroportDoneţktiruriartilerieUcrainaseparatiştiarmatătransportpublicmagazinecivili

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live