Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alis Georgescu

22 Octombrie 2016
Vizualizari: 1545
Comentează add

UPDATE: Cinci persoane, care au încercat să forţeze cordonul de jandarmi ce asigură ordinea în faţa Guvernului, au fost reţinute.

"Luptă pentru Basarabia", marş unionist în centrul Bucureştiului

alis-georgescu

Foto: radiochisinau.md.

UPDATE: Centrul Capitalei a fost blocat de participanţii la marşul "Luptă pentru Basarabia", prin care se cere politicienilor asumarea ca proiect de ţară a unirii României cu Republica Moldova.

Cinci persoane, care au încercat să forţeze cordonul de jandarmi ce asigură ordinea în faţa Guvernului, au fost reţinute. Reporterul RRA, Alis Georgescu se află în Piaţa Victoriei şi transmite.

În acest moment nu sunt incidente la marşul organizat pentru unirea Basarabiei cu România, însă în urmă cu jumătate de oră, secretarul executiv şi preşedintele platformei unioniste Acţiunea 2012, au fost luaţi de jandarmi şi duşi la Secţia 1 de poliţie, după ce împreună cu mai mulţi protestatari au încercat să rupă cordonul de jandarmi şi să plece în marş către Universitate, luând-o pe Calea Victoriei, iar acest traseu nu era menţionat în autorizaţia de desfăşurare a marşului.

În acest moment, protestatarii sunt împărţiţi în două tabere, unii dintre ei vor să urmeze traseul stabilit de reprezentanţii primăriei capitalei, iar aproximativ 200 de tineri au rămas aici în faţa guvernului şi încearcă să plece în marş pe Calea Victoriei.

Am văzut că între cele două tabere se poartă discuţii ca până la urmă toţi să plece pe traseul stabilit de la început şi pentru care au şi autorizaţie, însă sunt multe persoane care încearcă să agite spiritele şi să îi facă pe cei de aici să nu plece pe acest traseu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Peste 1.500 de persoane s-au adunat în centrul Bucureştiului pentru a participa la marşul "Lupta pentru Basarabia".

Manifestanţii, majoritatea cetăţeni ai Republicii Moldova, au steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje pentru unirea  Basarabiei cu România şi le cer autorităţilor şi politicienilor de la Bucureşti acţiuni ferme pentru realizarea reunificării.

Marşul este organizat de platforma unionistă "Acţiunea 2012".


Etichete Marş unionist în centrul BucureştiuluiLuptă pentru Basarabiarepublica moldovareunificare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live