Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Marin

31 Mai 2018
Vizualizari: 1193
Comentează add

Uniunea Europeană și Națiunile Unite și-au unit forțele într-un parteneriat – ”Inițiativa Reflector” – început anul trecut, în luna septembrie.

Lupta contra abuzurilor comise la adresa femeilor se intensifică

andreea-marin

Foto: eudevdays.eu

Lupta contra abuzurilor comise la adresa femeilor se intensifică în toată lumea

Violența împotriva femeilor și fetelor este omni-prezentă și continuă în toate colțurile lumii. Se resimte la toate generațiile și în toate păturile sociale. Una din trei femei – adică, una dintr-un miliard de femei – au raportat forme de violență și abuzuri comise asupra lor. Fenomenul este cu siguranță mult mai amplu, dat fiind caracterul său sub-raportat și înclinația spre tăcere a victimelor. ”Este o problemă globală și afectează un segment foarte mare al populației – ceea ce este inadmisibil!” consideră comisarul european pentru Cooperare și Dezvoltare, Neven Mimica. 

Este de altfel și motivul pentru care Uniunea Europeană și Națiunile Unite și-au unit forțele într-un parteneriat – ”Inițiativa Reflector” – început anul trecut, în luna septembrie.

Cu 500 de milioane de euro ca prime fonduri investite, această acșiune în comun fără precedent își propune să scoată în evidență toate formele de agresiune împotriva femeilor și fetelor din lumea întreagă, crimele ale căror victime cad ele, traficul în scopuri sexuale și chiar mutilările genitale.

O astfel de abordare îndrăzneață – mai consideră oficialul european Neven Mimica – nu putea apărea într-un moment mai potrivit, în contextul campaniei recente #MeToo care a declanțat o reacție în lanț la nivel global din partea a milioane de oameni, în special femei. Unele dintre ele au avut curajul să vorbească în public despre acest lucru și le-au inspirat astfel și pe altele să dezvăluie experiențe similare, ca în cazul campaniei #TimesUp.

Prin Inițiativa Reflector se urmărește declanșarea unei mișcări internaționale, în cadrul căreia oamenii să-și dea mâna și să colaboreze ( femei și bărbați, politicieni și manageri de firme, supraviețuitoare și activiști din domeniu. Inițiativa își propune să susțină financiar și politic măsurile concrete și țintite, menite să combată orice formă de violență sau agresiune împotriva femeilor și fetelor.

Prioritare vor fi campaniile de prevenție și protecție – conchide comisarul european Neven Mimica, dornic în egală măsură să combată miturile referitoare la diferențele dintre femei și bărbați.
 


Etichete Uniunea EuropeanăNațiunile UniteabuzurifemeiInițiativa ReflectorNeven Mimica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live