Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

6 Mai 2010
Vizualizari: 1473
Comentează add

Indianul Viswanathan Anand şi bulgarul Vesselin Topalov sunt la egalitate în meciul pentru deciderea campionului mondial la şah, după disputarea a opt partide din cele douăsprezece.

Luptă aprigă pentru titlul de campion mondial la şah Luptă aprigă pentru titlul de campion mondial la şah - Conține galerie foto

paul-poterasi

Viswanathan Anand (stânga) şi Vesselin Topalov îşi dispută titlul de cel mai bun jucător de şah. Foto: anand-topalov.com

Marele maestru bulgar Vesselin Topalov a reuşit să câştige marţi partida a opta a meciului cu Viswanathan Anand şi a egalat scorul la general la 4-4, potrivit site-ului anand-topalov.com

Vesselin Topalov a condus piesele albe şi a avut un plan de joc superior, obligandu-l pe Viswanathan Anand să joace într-o defensivă permanentă; la mutarea 40, bulgarul avea un pion avans, dar indianul spera să ţină poziţia şi să obţină remiza.

Viswanathan Anand a greşit însă la mutarea 54, aşezând nebunul pe o diagonala "eronată", după încă două mutari fiind nevoit să se recunoască învins.

După această victorie, sportivul bulgar vine cu un moral bun în ceea de-a noua partidă care se va disputa astăzi de la ora 15.00, în care însă Anand va avea piesele albe.

Meciul pentru titlul mondial se joacă la Sofia după sistemul cel mai bun din 12 partide.

Partida a douăsprezecea este programată pe 11 mai.

Dacă va fi egalitate, se vor juca partide de departajare.

În vârstă de 40 ani, Viswanathan Anand a devenit campion mondial în 2007, reuşind să-şi apere cu succes titlul un an mai târziu, la Bonn (Germania), în faţa rusului Vladimir Kramnik.

Vesselin Topalov (35 ani) şi-a asigurat prezenţa în acest meci după victoria înregistrată în faţa americanului Gata Kamsky, în luna februarie 2009, tot la Sofia.


Etichete şahVeselin TopalovViswanathan AnandBulgariaSofia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live