Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

31 Octombrie 2019
Vizualizari: 1106
Comentează add

Parlamentul este aşteptat să dea la începutul săptămânii viitoare votul de învestitură pentru premierul desemnat, Ludovic Orban şi echipa sa de 16 miniştri.

Luni, votul de învestitură

florin-lepadatu

 Ludovic Orban. Foto: Agerpres

Parlamentul este aşteptat să dea la începutul săptămânii viitoare votul de învestitură pentru premierul desemnat, Ludovic Orban şi echipa sa de 16 miniştri.

După două zile de audieri în comisiile de specialitate ale legislativului, 13 candidaţi la posturile de miniştri au primit avize pozitive şi trei candidaţi avize negative.

Este vorba despre cei propuşi la Finanţe, Muncă şi Dezvoltare.

Cu toate acestea, liderul PNL s-a declarat mulţumit de prestaţia membrilor cabinetului său şi a anunţat că va merge luni, în parlament, cu aceleaşi propuneri.

Ludovic Orban: "Sunt extrem de mulţumit de prestaţia candidaţilor Partidului Naţional Liberal.

S-au prezentat la înălţime şi trebuie să readuc aminte, totuşi, că nu a mai existat de mult un asemenea proces de audiere, care să dureze trei ore, audieri pe parcursul cărora să se pună zeci de întrebări de către parlamentari."

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a menţionat că există o cutumă potrivit căreia candidaţii care nu au obţinut avize favorabile în comisii trebuie schimbaţi de către premierul desemnat.

El a spus că ar putea fi organizată o nouă rundă de audieri în timp util, pentru a se respecta calendarul stabilit iniţial.

Marcel Ciolacu: "Dacă domnul prim-ministru desemnat doreşte să facă acest lucru, atât eu, cât şi preşedintele Senatului, domnul Meleşcanu, îi stăm la dispoziţie cu o rundă de audieri, în timp util şi nepartinică, să ne încadrăm în continuare în calendarul cu votul de luni, pe 4 noiembrie, la ora 14:00", potrivit Rador.


Etichete Ludovic OrbanPNL

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live