Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

26 Ianuarie 2018
Vizualizari: 702
Comentează add

Şedinţa va avea loc după ce, în cursul dimineţii, începând cu ora 8.00, în comisiile de specialitate, vor avea loc audieri ale miniştrilor propuşi.

Luni, sesiune extraordinară parlamentară pentru învestitura noului guvern

amalia-bojescu

Plenul comun al Parlamentului se va întruni, luni, de la ora 15:00, în sesiune extraordinară, pentru votul de învestitură a noului guvern.

Şedinţa va avea loc după ce, în cursul dimineţii, începând cu ora 8.00, în comisiile de specialitate, vor avea loc audieri ale miniştrilor propuşi, au stabilit, astăzi, Birourile Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Vezi aici lista completă a miniştrilor propuşi.

Opoziţia critică, însă, calendarul stabilit pentru votul privind învestirea noului cabinet şi acuză conducerile celor două Camere ale Parlamentului că nu au alocat destul timp pentru audieri şi dezbateri serioase.

Liberalii susţin că nu au nicio aşteptare de la viitorul guvern PSD-ALDE şi speră ca acesta să nu obţină votul de încredere în parlament. Senatorul PNL Florin Cîţu spune că actuala guvernare nu este interesată de viitorul României, ci de împărţirea banilor publici.

Florin Cîţu: Vedem un guvern de păpuşi şi, dacă vă uitaţi atent, vedeţi şi în spatele fiecărui ministru cine este păpuşar. De fapt, sunt împărţite domeniile de baronii PSD. Este foarte clar în ce direcţie se vor duce banii în 2018.

Parlamentarii USR consideră că numirea unor miniştri cu probleme penale afectează imaginea României în plan extern. Ei au părăsit şedinţa Birourilor reunite, în care s-a stabilit calendarul audierilor miniştrilor. Şi PMP a părăsit această şedinţă, în semn de portest faţă de decizia luată de majoritatea parlamentară ca audierea miniştrilor să nu depăşească 30 de minute.

Eugen Tomac, deputat PMP: Majoritatea parlamentară a luat o decizie aberantă. Pentru a ascunde incompetenţa unor viitori membri ai guvernului, timpii pentru dezbateri în comisii a ajuns să fie de maxim 30 de minute. De exemplu, eu vreau să îi întreb ce au făcut de nu au reuşit să atragă fonduri europene.

Parlamentarii UDMR vor decide luni dacă vor da sau nu un vot de încredere noului guvern, după audierea miniştrior în comisiile de specialitate.

Şi Forumul Democrat al Germanilor din România anunţă că nu susţine cabinetul condus de Viorica Dăncilă, iar deputatul său, Ovidiu Ganţ, nu va vota pentru învestirea noului guvern.

Forumul precizează, într-un comunicat, că nu este de acord cu intenţia coaliţiei aflate la putere de a modifica legile justiţiei şi nici cu modul în care au fost demise cele două guverne PSD-ALDE anterioare.


Etichete sesiune extraordinară parlamentarăînvestitura noului guvernaudieri ale miniştrilor propuşi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live