Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Septembrie 2018
Vizualizari: 509
Comentează add

Aproximativ 480 de mii de studenţi sunt aşteptaţi să înceapă luni noul an universitar în majoritatea centrelor universitare din România.

Luni începe noul an universitar

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Aproximativ 480 de mii de studenţi sunt aşteptaţi să înceapă luni noul an universitar în majoritatea centrelor universitare din România.

Excepţie fac Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Universitatea Politehnică din Timişoara, unde noul an universitar a început cu o săptămână mai devreme.

Problema cazării în căminele studenţeşti există şi în acest an, după cum i-a declarat redactorului nostru Felicia Mocanu preşedintele Alianţei Organizaţiilor Studenţeşti din România, Petrişor Laurenţiu Ţucă.

Petrişor Laurenţiu Ţucă: Există puţin peste 107 mii de locuri de cazare, adică la un calcul scurt am vedea că aproximativ 23% din studenţi ar avea un posibil loc de cazare, ceea ce este destul de alarmant din punctul nostru de vedere. O altă problemă ar fi problema burselor. Anul trecut, în 2017, s-au dat două ordine de ministru în care s-a reglementat legislaţia naţională privind bursele şi acolo scrie ad litteram că bursele sociale se pot cumula cu bursele de performanţă sau bursele de merit ale studenţilor. Am observat că nu toate universităţile au respectat aceste două ordine de ministru şi nu cumulau bursele. Sperăm ca universităţile să fie receptive la recomandările Federaţiei şi sperăm că în acest an universitar să poată să cumuleze ambele tipuri de burse.


Etichete noul an universitarstudenţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live