Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Septembrie 2021
Vizualizari: 208
Comentează add

Medicul epidemiolog Adriana Pistol, pledează ptr purtarea măştii de protecţie şi în spaţiile deschise, unde sunt mai multe persoane.

Luna viitoare s-ar putea ajunge la 2.000-2.500 de cazuri CoVID la ATI

radiojurnal

       Foto: Arhivă/ Gabriel Sava.

Specialiştii subliniază la unison că respectarea măsurilor de prevenirea răspândirii coronavirusului şi vaccinarea anti-COVID-19 sunt principalele căi prin care se poate atenua evoluţia negativă a epidemiei din această perioadă.

Altfel, luna viitoare s-ar putea ajunge la 2.000-2.500 de pacienţi la terapie intensivă, conform estimărilor Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Aceasta este cel mai negru scenariu, a subliniat medicul epidemiolog Adriana Pistol, care pledează pentru purtarea măştii de protecţie şi în spaţiile deschise, în orice loc în care se află mai multe persoane. Ea a explicat şi de ce nu se impune carantinarea persoanelor vaccinate, chiar dacă au intrat în contact cu cineva infectat.


Adriana Pistol: Pericolul ca să ia virusul şi să şi-l transmită, deci virusul să se multiplice în organismul unei persoane vaccinate este mic. Numărul de cazuri care apare la persoane vaccinate este undeva sub 10%. Deci, pe de-o parte şansa ca să aibă virusul viu şi să îl transmită mai departe este mică. Capacitatea virusului de a se înmulţi într-o cantitate suficientă încât să fie împrăştiat este mică, pentru că este blocată de anticorpii prezenţi în organism, de aceea curăţarea de virus se face într-o perioadă mult mai scurtă faţă de persoanele nevaccinate. Nu renunţăm la a recomanda, chiar dacă suntem vaccinaţi, purtăm mască şi pentru noi că avem o şansă chiar dacă mică, dar purtăm şi pentru ceilalţi.


Etichete

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live