Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

9 Mai 2021
Vizualizari: 275
Comentează add

Luminița Odobescu, ambasadorul României la Uniunea Europeană, despre lansarea oficială a conferinței privind viitorul Europei

Luminița Odobescu despre lansarea conferinței privind viitorul Europei

carmen-gavrila

Ambasadorul României la Uniunea Europeană, Luminița Odobescu. Arhivă Foto: Agerpres.

Românii marchează astăzi trei momente importante pentru istoria lor: Ziua Independenței de Stat proclamată în 1877, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, reprezentând capitularea necondiționată a Germaniei naziste în 1945, fapt care a dus la încheierea celei de-a doua conflagrații mondiale, dar și Ziua Europei, care amintește de declarația din 1950 a ministrului francez de externe, Robert Schuman, care propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică pe continent, fiind primul pas către fondarea Uniunii Europene.

O conferință dedicată reformării Uniunii Europene va fi lansată astăzi, de Ziua Europei, iar cetățenii români au ocazia să își spună părerea și să vină cu idei despre cum ar trebui să arate viitorul acestui spațiu, informează reporterul RRA Carmen Gavrilă, care a aflat în exclusivitate de la ambasadoarea țării noastre la Uniunea Europeană, Luminița Odobescu, ce înseamnă această conferință.


Luminița Odobescu: Conferinţa este un proces fără precedent de implicare a cetăţenilor în legătură cu modul în care ne dorim să arate viitorul Europei. Nu este deloc o consultare publică sau un eurobarometru. Încurajez pe toți românii să participe. Punctul focal al conferinţei îl reprezintă o platformă digitală multilingvă, inclusiv în limba română, unde cetăţenii europeni pot să participe la evenimente, pot să prezinte idei, propuneri sau pot să organizeze ei dezbatere.


Etichete luminita odobescustrasbourgviitorul Europeiziua europei(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live