Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 13-a: DINAMO – RAPID Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Mihaela Helmis

19 Octombrie 2020
Vizualizari: 1019
Comentează add

Crucea Eroilor Neamului, ridicată între anii 1926 și 1928 în memoria ostașilor români căzuți în Primul Război Mondial, a trecut printr-un amplu proces de refacere.

Lumini pe Caraiman Lumini pe Caraiman - Conține audio

mihaela-helmis

Din nou  la Bușteni . Crucea de pe Caraiman ,Crucea Eroilor Neamului, ridicată între anii 1926 și 1928 în memoria ostașilor români căzuți în Primul Război Mondial, a trecut printr-un amplu proces de refacere  si recent , intr-o zi de sărbătoare,  a fost luminată în albastru , legătură de suflet  între cei de ieri și cei de mâine.  Simbol inconfundabil pe unul dintre cele mai importante trasee de circulaţie ce leagă teritoriile naţionale separate de lanţul munţilor Carpaţi , Crucea de aproape 40 de metri își spune povestea prin vocile nepoților ce nu-și uită uită înaintașii.

Inclusă din anul  2013 in Cartea recordurilor prin efortul unuia dintre românii legați  afectiv , asemeni multora dintre noi , de bijuteria de pe Caraiman, inginerul Alexandru Dan Bartoc , Crucea eroilor a fost  reabilitată- prin efortul MApN, pentru a străjui Valea Prahovei  pentru următorii cel puțin 100 de ani. Iar acolo sus, după ce se topesc zăpezile  , ne va aștepta un mic muzeu -centru documentar , pentru ca turismului montan să i se adauge și componenta cultural-istorică și memorială.

Etichete (ii)caraimancruceaeroilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live