Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Aprilie 2017
Vizualizari: 704
Comentează add

O delegaţie a Patriarhiei Române va aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim

Lumina Sfântă va ajunge astăzi şi în România

radiojurnal

 

 Sâmbăta mare este ultima zi înainte de sărbătoarea Învierii. La Ierusalim, astăzi are loc un ritual ortox unic, în cadrul căruia Patriarhul grec al Ierusalimului iese din Mormântul Domnului cu lumânările aprinse şi împarte lumină. Aceasta va fi oferită şi credincioşilor din România, potrivit redactorului nostru, Remus Rădulescu.

O delegaţie a Patriarhiei Române va ajunge la ora 18.30 pe aeroportul Otopeni din Capitală cu Sfânta Lumină de la Ierusalim, care va fi distribuită reprezentanţilor eparhiilor prezente.

Lumina Sfântă de la ierusalim, care va fi adusă în ţară de o delegaţie a Patrairhiei Române, va ajunge în tot judeţul Constanţa, parohiile primind-o de la reprezentanţii proteieriilor. IPS Teodosie va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre în zona falezei Cazinoului din Constanţa. Apoi Lumina va fi purtată în procesiune, de un  sobor de preoţi până la  parcul arheologic unde va fi oficiată slujba.

Potrivit corespondentei noastre, Mona Constantinescu, tot pe litoral, la Mangalia, va avea loc a 15-a ediţie a evenimentului "Lumina de la malul mării", în cadrul căruia slujba de Înviere va fi oficiată în Portul turistic din oraş în faţa a mii de credincioşi.


Etichete IerusalimOtopeniluminaTeodosieConstantaMangalia

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live