Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Aprilie 2016
Vizualizari: 1339
Comentează add

Slujba Învierii de la Catedrala Patriarhală va fi transmisă în direct la Radio România Actualităţi, în cadrul unei emisiuni speciale care va începe la ora 23:30.

Lumina Sfântă de la Ierusalim, adusă în ţară de o delegaţie a Patriarhiei

radiojurnal

Foto: Basilica.ro.

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă, în această seară, cu un avion special, de o delegaţie a Patriarhiei Române.

Potrivit unui comunicat, Patriarhul Daniel o va oferi clerului şi credincioşilor prezenţi la slujba de Înviere oficiată la Catedrala Patriarhală, de la ora 24:00.

Lumina va ajunge în Transilvania şi Banat cu două avioane de mici dimensiuni, la Satu Mare şi Timişoara, în timp ce un alt avion va merge la Bacău şi Suceava, pentru Moldova şi Bucovina.

Şi turiştii aflaţi pe litoral sunt aşteptaţi, în această noapte, să ia Lumină de la malul mării, după cum transmite corespondentul RRA, Mona Constantinescu.

Devenit deja o tradiţie, evenimentul este aşteptat cu nerăbdare de localnici, dar şi de turiştii care au ales să îşi petreacă minivacanţa de Paşte pe litoral.

Ca în fiecare an, Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge la Constanţa cu un transport special, iar Înalt Preasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, o va aduce din largul mării.

Cei care se vor afla la miezul nopţii pe faleza Cazinoului din Constanţa vor merge apoi, împreună, în procesiune până la catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, unde Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, va săvârşi Slujba de Înviere.

Turişti care au venit să petreacă aceste câteva zile libere la mare, dar care nu pot ajunge pe faleza Cazinoului, la Catedrală, pot merge să ia Sfânta Lumină a Învierii de la lăcaşele de cult aflate în staţiunile de pe litoral.

Slujba Învierii de la Catedrala Patriarhală va fi transmisă în direct la Radio România Actualităţi, în cadrul unei emisiuni speciale care va începe la ora 23:30.


Etichete lumina sfantapatriarhia romanaierusalimmarepatriarhul danielcredinciositransilvaniasatu maretimisoaraconstanta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live