Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Cenuşoiu

23 Aprilie 2011
Vizualizari: 4856
Comentează add

O delegaţie a Patriarhiei Române se află la Ierusalim, pentru a aduce în ţară Lumina sfântă. Aceasta va fi adusă la Bucureşti cu un avion special.

Lumina Sfântă de la Ierusalim Lumina Sfântă de la Ierusalim - Conține audio

alexandru-cenusoiu

Mii de creştini vor participa în Sâmbata Mare la Ierusalim la slujba coborârii Luminii sfinte la Biserica Învierii, unde se află mormântul lui Hristos.

Remus Rădulescu, trimisul special al Radio România la Ierusalim, transmite că Slujba Luminii sfinte sau a Focului sfânt de la Ierusalim este o slujbă unică în lumea creştină ortodoxă.

Mormântul lui Hristos, rămas gol după Înviere, se află astăzi într-o capelă în interiorul Marii Basilice a Învierii.

Uşile capelei au fost sigilate vineri, după ce toate lumânările şi candelele dinăuntru al fost stinse. Sâmbătă, în jurul prânzului, Patriarhul ortodox al Ierusalimului, Teofilos al III-lea, începe slujba, care se desfăşoară în exteriorul Sfântului Mormânt.

Audio: Slujba Luminii sfinte din Biserica Sfântului Mormânt, de la Ierusalim.

La final, intră singur în capelă, după ce este controlat să nu aibă surse de foc. Cu el are două mănunchiuri de lumânări stinse. După rugăciunea pe care o rosteşte în genunchi, lângă lespedea mormântului lui Hristos, iese cu lumânările aprinse şi împarte lumină tuturor celor prezenţi.

Şi anul acesta o delegaţie a Patriarhiei Române se află la Ierusalim, pentru a aduce în ţară Lumina sfântă.

Lumina Sfântă va fi adusă la Bucureşti cu un avion special. Conform unui comunicat, eparhiile din ţară sunt invitate să trimită delegaţi la Aeroportul Internaţional ''Henri Coandă'', în jurul orei 18:00, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim şi pentru a le-o oferi preoţilor şi credincioşilor ortodocşi din alte regiuni ale ţării.âmbăta Mareâ

Emisiuni speciale la Radio România Actualităţi

Sâmbătă seara, aproape de miezul nopţii primeşti vestea că "Hristos a înviat" într-o emisiune specială "Paştile tuturor creştinilor" începând cu ora 23.00.

Emisiunea cuprinde transmisiuni în direct de la Vigilia Pascală din Catedrala Romano catolică Sfântul Iosif din Bucureşti, de la Catedrala greco catolică Schimbarea la faţă din Cluj Napoca, de la Vatican, de la Aşezământul românesc din Ierusalim şi de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti.


Etichete luminămiracolfocIerusalimslujbă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live