Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

12 Martie 2015
Vizualizari: 1724
Comentează add

Emisiunea a fost difuzată duminică, 8 martie 2015, la ora 9.05.

Lumina credinţei - 8 martie 2015 Lumina credinţei - 8 martie 2015 - Conține audio

remus-radulescu

În  lumea în care trăim există diferite viziuni religioase asupra locului şi rolului femeii. De la discuţia dacă femeia poate să fie preot în creştinism, la exilarea femeii în spaţiul privat în Islam.

Viziunea religioasă asupra femeii în Iudaism, Creştinism şi Islam le plasează pe urmaşele Evei pe o poziţie inferioară faţă de bărbat? Faptul că o femeie nu are acces la preoţie în creştinism conduce la o inegalitate de gen?

Răspunsuri primim din mai multe direcţii şi orientări religioase: ortodoxă, catolică, anglicană şi musulmană. Participă preotul ortodox Constantin Coman, preotul anglican Jan Jensen, prof. univ. Francisca Băltăceanu şi conf. univ. Laura Sitaru, specialistă în civilizaţie islamică.

Tot în această ediţie,  aflaţi cine a fost Sfântul Grigorie Palama, personajul sărbătorit în a doua duminică a Postului mare pentru creştinii ortodocşi şi greco-catolici.

Începem însă cu  desluşirile evanghelice pe marginea unei minuni făcute de Iisus Hristos în Capernaum. Invitat este Ionel Ungureanu, lector universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova.


Etichete femeieegalitatehirotoniepreotanglicanismIslam

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live