Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

9 Februarie 2016
Vizualizari: 1732
Comentează add

Emisiunea a fost difuzată duminică, 07 februarie 2016, la ora 9.05.

Lumina credinţei 7 februarie 2016 Lumina credinţei 7 februarie 2016 - Conține audio

remus-radulescu

Aşezământul de copii "Sfântul Ierarh Leontie", din Rădăuţi. Foto: sfantulleontie.ro

Talantul era în vechime unitatea de măsură  ceea mai înaltă a ceea ce oamenii posedau, aşa cum sunt acum milioanele sau miliardele.

Talantul este astăzi sinonim cu capacitatea omului de a lucra, cu talentul sau aptitudinea pentru o anumită activitate. A înmulţi sau a îngropa talantul, adică a fructifica un talent sau a-l irosi, sunt expresii care-şi au originea în Evanghelie, mai precis în pilda talanţilor spusă de Iisus Hristos.

Această povestioară cu tâlc se aude astăzi în biserici la liturghiile ortodoxe şi greco catolice. La Lumina credinţei părintele Ioan Buga explică ce înseamnă să înmulţeşti talantul în sens spiritual.

Aflaţi apoi că la Rădăuţi, în incinta Mănăstirii Bogdana, există un mic sat al copiilor. 130 de copii orfani sau proveniţi din familii cu probleme şi-au găsit adăpost în casele Aşezământului "Sfântul Leontie" din Rădăuţi.

Stareţul Mănăstirii, părintele Iustin Dragomir, i-a povestit colegei Mihaela Buculei cum reuşeşte să poarte de grijă atâtor copii.

Şi tot astăzi, vorbim despre iniţiativa unui grup de creştini de a strânge semnături pentru modificarea unui articol din Constituţie referitor la familie.

Coaliţia pentru familie se numeşte grupul de iniţiativă şi doreşte ca articolul 48 din Constituţie să prevadă că "familia se întemeiază pe  uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie" – nu doar între soţi, cum prevede în prezent. 

Câte semnături au reuşit să adune pentru organizarea unui referendum în vederea modificării Constituţiei, aflaţi la Lumina credinţei până la 9 şi 30 de minte.


Etichete

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live