Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

14 Martie 2016
Vizualizari: 1821
Comentează add

Emisiunea a fost difuzată duminică, 28 februarie 2016, la ora 9.05.

Lumina credinţei 28 februarie 2016 Lumina credinţei 28 februarie 2016 - Conține audio

remus-radulescu

 Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu şi Cardinalul Gianfranco Ravasi, Preşedintele Consiliului Pontifical pentru Cultură, au semnat un acord la vatican.

Îmbrăţişarea după o lungă despărţire este gestul ce cuprinde în sine mult mai mult decât patru braţe şi doi oameni între ele. Există în Evanghelie o întâmplare în care esenţa este îmbrăţişarea dintre un tată şi un fiu.

Fiul plecase departe luându-şi cu el moştenirea materială. A vrut să fie independent. N-a putut lua însă ceva ce nu găseşti decât acasă: iubirea şi îmbrăţişarea tatălui. Şi-a dat seama la un moment dat cât de mult îi lipsesc acestea.

S-a întors aşteptându-se să-l întâmpine reproşul pentru risipirea copilărească printre străini. Acasă a găsit însă altceva.

La lumina credinţei, Părintele Constantin Coman de la biserica Sfinţii Voievozi din Bucureşti vorbeşte despre ceea ce stă în spatele îmbrăţişării cu care tatăl îşi primeşte fiul risipitor.

Aflaţi apoi că Ministerul Culturii din România a încheiat un acord cu Vaticanul pentru o colaborare în acest domeniu. Între proiecte, este şi deschiderea la Vatican în 2018 a unei expoziţii intitulate „Comorile României”.

Şi tot astăzi faceţi cunoştinţă cu Sfântul Ioan Casian, un dobrogean care a întemeiat monahismul în creştinismul apusean. El este sărbătorit mâine 29 februarie.

Iar la final, aflaţi de ce spovedania este în creştinismul ortodox şi catolic  un gest indispensabil pentru o buna relaţie cu Dumnezeu.


Etichete fiu risipitortataministruVaticanexpozitieIoan Casianspovedanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live