Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

4 Aprilie 2016
Vizualizari: 3150
Comentează add

Emisiunea a fost difuzată duminică, 27 martie 2016, la ora 9.05.

Lumina credinţei 27 martie 2016 Lumina credinţei 27 martie 2016 - Conține audio

remus-radulescu

Astăzi, creştinii romano catolici şi protestanţi sărbătoresc Paştile, cea mai mare sărbătoare creştină care celebrează Învierea Domnului. 

Veţi auzi mesajele de sărbătoare din partea a două Biserici care se află de acum în perioada Pascală:  Arhiepiscoul Ioan Robu pentru  Biserica Romano Catolică şi episcopul Reinhardt Guib, pentru Biserica Evanghelică Confessio Augustana. 

Nu lipseşte nici dialogul pe marginea mesajului evanghelic al duminicii, astăzi cu diaconul Ionel Ungureanu, profesor la facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova. 

Vorbim apoi despre data Paştelui. Cum se face că anul acesta diferenţa de dată este de 5 săptămâni, în alţi ani de doar o săptămână, iar uneori, toţi creştinii sărbătoresc Paştele în acelaşi timp. 

La  fel ne întrebăm ce şanse sunt ca Bisericile creştine să ajungă la un acord cu privire la o dată comună a Paştelui în fiecare an. 

Iar la final aflaţi că dialogul inter-religios si educatia in spiritul unei culturi a păcii şi toleranţei sunt soluţiile autorităţilor religioase la radicalismul islamic de astăzi. 

Ideile au reieşit la un  forum organizat joia trecută la Bucuresti cu participarea unor lideri religioşi musulmani si creştini. 

Începem însă în atmosfera pascală în care se află aproximativ 1 500 000 de români catolici şi protestanţi care spun deja Hristos a înviat!


Etichete PastecalandarcatolicprotestantIoan RobuReinhrdt GuibevanghelicCapernaumWilhelm Danca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live