Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

2 Iulie 2015
Vizualizari: 1236
Comentează add

Emisiunea a fost difuzată duminică, 21 iunie 2015, la ora 9.05.

Lumina credinţei 21 iunie 2015 Lumina credinţei 21 iunie 2015 - Conține audio

remus-radulescu

Coperta cărţii Dumnezeu, Zahve, Allah. Foto humanitas.ro.

O viaţă fără griji! Cine nu-şi doreşte? Şi ne gândim că lipsa grijilor ar fi rezultatul unui venit constant şi mare care să asigure confortul unei vieţi fără prea mult efort.

Şi deja ne şi vedem visând la acea viaţă. Din reverie  ne trezeşte, fie copilul care vrea nu ştiu ce jucărie, fie gândul la scadenţa ratei de la bancă, ori altă sarcină pe care o avem de îndeplinit şi care ne provoacă griji.

În Noul Testament există o invitaţie la a nu ne îngrijora pentru lucrurile materiale ale vieţii. O aud cei care sunt în biserici astăzi la Liturghiile ortodoxe şi greco catolice.

Lipsa grijilor la care face apel Iisus Hristos nu vine, însă dintr-un confort material, ci din altceva: dintr-o anume orientare a vieţii. Despre ea vorbeşte la Lumina credinţei Ionel Ungureanu, lector universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova .

Apoi facem o vizită într-un loc sacru – o posibilă destinaţie de vacanţă – Mănăstirea Suceviţa din Bucovina  – un loc unde raiul şi iadul sunt despărţite de o scară.

Şi tot în această ediţie vorbim despre o carte  care încearcă să-l explice pe Dumnezeu pe înţelesul copiilor. Dumnezeu, Iahve şi Allah. 100 de răspunsuri la întrebări ale copiilor despre cele trei mari religii monoteiste. Cartea a apărut de curând în româneşte şi este scrisă de trei jurnalişti: un francez, o poloneză şi un libanez.


Etichete grijaingrijorareSucevitacrestinismiudaismislamintrebarecopil

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live