Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

24 Februarie 2016
Vizualizari: 3012
Comentează add

Emisiunea a fost difuzată duminică, 21 februarie 2016, la ora 9.05.

Lumina credinţei 21 februarie 2016 Lumina credinţei 21 februarie 2016 - Conține audio

remus-radulescu

Ce fel de oameni admiraţi? Îmi veţi spune: pe oamenii buni, generoşi, inteligenţi, bogaţi, frumoşi,  pe oamenii de succes.

Dar pe oamenii smeriţi? Smerenia, sau modestia într-un limbaj comun, o pierdem din vedere, pentru că n-o prea întâlnim. Autopromovarea, ieşitul în faţă, concurenţa la serviciu, pe stradă, oriunde, ne obligă parcă să ne credem şi s-o şi afirmăm că suntem mai buni, mai eficienţi, mai inteligenţi decât ceilalţi.

Cine face pe dos, adică omul smerit, care nu se crede buricul pământului, e luat drept slab, neîndrăzneţ, uneori, de-a dreptul prost. Asta în ochii oamenilor. În ochii lui Dumnezeu lucrurile stau altfel.

O demonstrează pilda evanghelică a vameşului şi a fariseului, care se aude astăzi în biserici la Liturghiile ortodoxe şi greco-catolice. Dumnezeu îl apreciază pe vameşul smerit şi-l respinge pe fariseul mândru.

La Lumina credinţei, lectorul universitar Ionel Ungureanu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova explică de ce smerenia te înalţă, în timp ce mândria te coboară.  

Vobim apoi despre cum au reuşit copiii din Centrul Sfântul Leontie din Rădăuţi de pe lângă Mănăstirea Bogdana să devină premianţi după ce erau în pericol să abandoneze şcoala. Părintele Iustin Dragomir, stareţul de la Bogdana i-a povestit Mihaelei Buculei despre rezultatele celor 130 de copii din centru.  

Iar la final veţi auzi un documentar despre Sfântul Policarp al Smirnei, sărbătorit de creştini la 23 februarie.


Etichete trufiesmerenieindreptatireBogdanacopii orfaniPolicarp

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live