Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

18 Februarie 2016
Vizualizari: 3044
Comentează add

Emisiunea a fost difuzată duminică, 14 februarie 2016, la ora 9.05.

Lumina credinţei 14 februarie 2016 Lumina credinţei 14 februarie 2016 - Conține audio

remus-radulescu

 

Întâlnirea dintre Iisus Hristos şi o femeie păgână undeva în nordul Ţării sfinte pune problema relaţiei unui popor credincios cu un altul de altă credinţă. 

Femeia cananeeancă îi cere lui Iisus să-i vindece fiica demonizată. Evreii, în acea vreme, nu aveau relaţie cu păgânii. Cel mai frecvent mod de raportare la ei era dispreţul. 

În mod surprinzător, Iisus reacţionează la cererea femeii cu dispreţ. Părintele Ion Buga, ne spune la Lumina credinţei, că este vorba însă de un mod pedagogic la care apelează Iisus Hristos. 

Vorbim apoi despre întâlnirea istorică dintre papa Francisc şi patriarhul Chiril al Moscovei în Cuba. Cei doi lideri religioşi au semnat o declaraţie comună care afirmă angajamentul celor două biserici pe drumul spre refacerea unităţii creştine şi nevoia unei mărturii comune a ortodocşilor şi catolicilor în lumea de astăzi. 

Şi tot astăzi, despre cum sărbătoarea unui sfânt martir din creştinismul apusean a devenit ziua îndrăgostiţilor celebrată astăzi 14 februarie. 

Iar la final faceţi cunoştinţă cu Sfântul Teodor Tiron, sărbătorit peste câteva zile, la 17 februarie. Cine a fost acest sfânt al cărui nume este purtat de mulţi români? Aflăm într-un documentar realizat de Paul Scarlat. 


Etichete popor alespaganpapapatriarhFranciscChirildeclaratieValentinTeodorindragostit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live