Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

18 Aprilie 2015
Vizualizari: 854
Comentează add

Emisiunea a fost difuzată, duminică, 12 aprilie 2015, la ora 9.05.

Lumina credinţei 12 aprilie 2015 Lumina credinţei 12 aprilie 2015 - Conține audio

remus-radulescu

Creştinii de tradiţie răsăriteană sunt astăzi în cea mai mare sărbătoare, Învierea Domnului. În biserici la miezul nopţii am primit în mod simbolic lumina şi vestea că Hristos a înviat.

Sărbătoarea de astăzi este raţiunea de a fi a credinţei creştine. Viaţa care învinge moartea şi-l face pe om capabil de o relaţie veşnică cu Dumnezeu stă în centrul creştinismului.

La noi în ţară sunt în sărbătoarea Învierii Domnului, ortodocşii, greco-catolicii şi neo protestanţii, adică baptiştii, penticostalii, adventiştii, creştinii după Evanghelie.

La lumina credinţei vă propun să ascultaţi mesaje de Paşti din mai multe direcţii confesionale. Îi auzim pe Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, pe Episcopul greco catolic Mihai Frăţilă, pe Preşedintele Cultului baptist din România, Otniel Bunaciu şi pe doi mitropoliţi ortodocşi, Teofan Savu al Moldovei şi Bucovinei şi Andrei Andreicuţ  al Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

În partea a doua a emisiunii mergem la Ierusalim pentru a fi martorii miracolului care se întâmplă în Sâmbăta Mare în Biserica Învierii: coborârea luminii pe mormântul Domnului.


Etichete pastimesajeculteortodoxgreco-catolicneo-protestantIerusalim

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live