Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 06 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

8 Iunie 2015
Vizualizari: 1051
Comentează add

Emisiunea a fost difuzată duminică, 7 iunie 2015, la ora 9.05.

Lumina credinţei 07 iunie 2015 Lumina credinţei 07 iunie 2015 - Conține audio

remus-radulescu

Catedrala Mântuirii Neamului în construcție, iunie 2015. Foto: Arhivă RRA / Remus Rădulescu.

Astăzi în bisericile ortodoxe şi greco catolice este cinstită cea mai puţin vizibilă calitate a unui sfânt, dar poate cea mai importantă: discreţia.

Este Duminica tuturor sfinţilor. Fiecare zi, aţi observat, este închinată unuia sau mai multor sfinţi, pe care istoria i-a reţinut cu numele. O singură zi din an este dedicată acelor sfinţi care au fost atât de discreţi, încât nu li se cunoaşte nici numele.

Sfinţii - ce au făcut ei atât de extraordinar pentru a fi cinstiţi de atâţia creştini? L-au mărturisit pe Iisus Hristos şi astfel au devenit vrednici de El. Aşa spune Evanghelia.

La Lumina credinţei, părintele Ion Buga vorbeşte despre mărturisire şi lepădare.

Şi tot în această ediţie, ajungem la Niculiţel, în judeţul Tulcea, locul unde au fost descoperiţi în urmă cu aproape 50 de ani cei mai vechi sfinţi de pe pământ românesc.

Martirii de la Niculiţel - ei au fost sărbătoriţi joia trecută, iar Irinel Călin corespondentul de la Tulcea aduce la Lumina credinţei atmosfera sărbătorii de la Niculiţel.

Vorbim apoi despre o carte apărută de curând „Sfântul Ioan Paul cel Mare”, scrisă de diplomatul Nicolae Mareş, o biografie a papei Ioana Paul al II-lea, în care autorul găseşte rădăcini româneşti. 

Iar la final, facem o vizită pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului, ridicată în proporţie de 60% la roşu pe Dealul Arsenalului din Bucureşti.


Etichete sfintimarturisirelepadareIon BugaCatedrala Mantuirii NeamuluisantierNiculitelmartirNicolae MarepapaMihail Diconescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live