Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Miercuri, 01 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

14 Martie 2016
Vizualizari: 1742
Comentează add

Emisiunea a fost difuzată duminică, 06 martie 2016, la ora 9.05.

Lumina credinţei 06 martie 2016 Lumina credinţei 06 martie 2016 - Conține audio

remus-radulescu

Orice om are o valoare. Şi valoarea îi e cântărită de mai multe ori în viaţă. Cel mai des el este evaluat profesional: eficienţă, productivitate, capacitatea de a se adapta unor situaţii, munca în echipă – sunt câteva criterii de evaluare profesională – un limbaj familiar lucrătorilor în domeniul resurselor umane.

Omul are însă mult mai multe resurse decât cele ale meseriei sale. Şi există un moment când va fi cântărit în funcţie de cum şi-a folosit acele resurse. Momentul se cheamă judecata finală.

Judecătorul e însuşi Dumnezeu. Grila de evaluare – foarte simplă. Vorbeşte de ea Evanghelistul Matei într-un fragment pe care îl aud astăzi cei care sunt în biserici la Liturghia ortodoxă şi greco catolică.

La Lumina credinţei, părintele Ion Buga spune că judecata este de fapt o evaluare a personalismului vieţii fiecăruia.

Vorbim apoi despre prima Liturghie oficiată în limba aromână la Tulcea, acolo unde este o comunitate importantă de aromâni, dar nu există încă un preot vorbitor al acestui dialect.

Iar la final despre locul şi rolul femeii în diverse tradiţii religioase. Există diverse viziuni asupra a cea ce este şi poate să devină o femeie. De la discuţia dacă femeia poate să fie preot în creştinism, la exilarea femeii în spaţiul privat în Islam. Trecem în revistă aceste viziuni acum, când ne apropiem de sărbătoarea  internaţională a femeii, 8 martie.


Etichete femeiepreotjudecataaromanaTulcealiturghie

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live