Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Decembrie 2017
Vizualizari: 695
Comentează add

Mesaje de condoleanţe au mai transmis ieri, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic.

Lumea ştiinţifică din ţară, un ultim omagiu președintelui Academiei Române

radiojurnal

Preşedintele Academiei Române, Ionel-Valentin Vlad. Foto: Agerpres.

Lumea ştiinţifică din ţară îi aduce un ultim omagiu preşedintelui Academiei Române, Ionel-Valentin Vlad, care a încetat din viaţă, acum două zile, la 74 de ani, după o suferinţă îndelungată.

Academia Oamenilor de Ştiinţă subliniază că este o pierdere ireparabilă pentru cunoaşterea şi civilizaţia românească şi aminteşte că Ionel-Valentin Vlad a fost un pionier în domenii de vârf şi de avangardă ale fizicii, o autoritate recunoscută pe plan internaţional.

Mesaje de condoleanţe au mai transmis ieri, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic.

Ionel-Valentin Vlad avea studii de inginerie şi de fizică, iar domeniile sale de competenţă cuprindeau optica neliniară, prelucrarea optică a informaţiei, holografia, imagistica şi instrumentele optice cu laser.

El a fost una dintre personalităţile cu o contribuţie importantă la dezvoltarea cercetării româneşti, iar în una dintre ultimele sale apariţii publice a deplâns lipsa fondurilor pentru acest domeniu.


Ionel-Valentin Vlad: Avem cam o treime din numărul mediu de cerecetori din Uniunea Europeană şi procentul din Produsul Intern Brut alocat cercetării este nesemnificativ, în comparaţie cu alte tări europene, un 0,3% din PIB. Cum să fii competitiv în aceste condiţii?


Realizator: Sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus, mâine, la sediul Academiei de pe Calea Victoriei. Ionel-Valentin Vlad va fi înmormântat, joi, pe Aleea Academicienilor din Cimitirul Bellu


Etichete Lumea ştiinţifică din ţarăun ultim omagiupreşedintelui Academiei RomâneIonel-Valentin Vlad

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live