Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ALTERNATIVE Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

6 Aprilie 2022
Vizualizari: 387
Comentează add

udieri în Comisia pentru servicii armate a Camerei Reprezentanţilor din SUA

"Lumea devine tot mai instabilă. Posibilitatea unui conflict internațional"

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

 Foto: Agerpres

Invadarea Ucrainei de către Rusia reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa securităţii Europei în ultimele patru decenii, consideră şeful Statelor Majore Reunite ale Armatei americane, generalul Mark Milley.

Acesta a fost audiat într-o comisie de specialitate a Congresului, alături de secretarul Apărării, Lloyd Austin, pentru prima oară de la debutul războiului.

Lloyd Austin a mai spus şi că, în opinia sa, lumea devine tot mai instabilă şi a crescut posibilitatea unui conflict internaţional. Pe de altă parte, generalul american a pledat pentru consolidarea prezenţei militare americane pe flancul estic al Alianţei.


Corespondenţă din Washington - Reporter: Doina Saiciuc - Şeful Marilor State Majore Interarme, generalul Mark Milley, s-a declarat ieri, într-o audiere în Comisia pentru servicii armate a Camerei Reprezentanţilor, în favoarea creării de mai multe baze militare americane permanente în Europa de Est, dar cu o desfăşurare de militari pe bază rotaţională.
Mark Milley: Sfatul meu ar fi să creăm baze permanente, dar nu cu staţionarea permanentă a trupelor. Efectul ar fi acela al permanenţei, dar prin forţe rotaţionale, care să fie desfăşurate în baze permanente şi cred că o mulţime din aliaţii noştri europeni, în special ţările baltice, Polonia şi România doresc foarte, foarte mult să stabilească asemenea baze permanente. Vor construi şi vor plăti pentru ele.


Reporter: Conflictul din Ucraina va dura ani de zile, a avertizat, pe de altă parte, şeful Marilor State Majore Interarme, generalul Milley: "Acesta este un conflict foarte lung, pe care Rusia l-a iniţiat şi cred că NATO, Statele Unite, Ucraina şi toţi aliaţii şi partenerii care sprijină Ucraina vor fi implicaţi pentru o bună bucată de timp".


Etichete suaucrainainvadarerusialloyd austineuropa(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live