Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 August 2015
Vizualizari: 844
Comentează add

Procurorii spun că filiala românească a companiei Lukoil a făcut mai multe tranzacţii cu firme offshore controlate de persoane sancţionate de Uniunea Europeană.

Lukoil, "tranzacții cu firme controlate de persoane sancţionate de UE"

radiojurnal

Foto:radioconstanta.ro.

Filiala românească a companiei Lukoil a făcut mai multe tranzacţii cu firme offshore controlate de persoane sancţionate de Uniunea Europeană, susţin anchetatorii în rechizitoriul prin care au trimis în judecată mai mulţi şefi ai societăţii Petrotel Ploieşti şi pe acţionarul majoritar al acesteia, compania olandeză Lukoil Europe Holding.

Procurorii Parchetului Ploieşti precizează că firma Lukoil achiziţiona ţiţei din Kazahstan, prin intermediul mai multor firme din Uniunea Europenă, la preţuri mai mari şi vindea produsul finit cu preţuri mai mici decât costurile materiei prime şi de prelucrare altor firme din cadrul grupului.

Acest fapt a creat mari pierderi companiei din Ploieşti, spun anchetatorii.

Ei arată în rechizitoriu că, în perioada 2003-2014, diferenţa dintre plăţile externe făcute de Petrotel Ploieşti şi încasările realizate de aceasta a fost de peste 4 miliarde de euro.


Etichete LukoiltranzactiiUEanchetaPetrotel Ploiestiprocurori,titeiKazahstan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live