Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

26 August 2020
Vizualizari: 350
Comentează add

În Belarus, câștigătoarea Premiului Nobel pentru Literatură, Svetlana Alexievici, a cerut Rusiei să îl convingă pe președintele Alexandr Lukașenko să negocieze cu opoziția.

"Lukașenko discută numai cu Putin în loc să discute cu propriul popor"

luminita-apostol

Proteste în Minsk. Foto: Agerpres/EPA.

În Belarus, câștigătoarea Premiului Nobel pentru Literatură, Svetlana Alexievici, a cerut Rusiei să îl convingă pe președintele Alexandr Lukașenko să negocieze cu opoziția.

Ea a mai spus că Lukașenko nu discută decât cu președintele rus, Vladimir Putin, în loc să discute cu propriul popor.

Laureata Nobel pentru Literatură din 2015, scriitoarea Svetlana Alexievici, a făcut aceste declarații înainte de audierile la care a fost chemată, astăzi, în calitate de martor, în acheta începută de autoritățile de la Minsk împotriva Consiliului de Coordonare al Opoziției, pe care îl acuză că amenință securitatea națională.

Svetlana Alexievici face parte din Consiliu, iar doi dintre membrii acestuia au fost arestați în urmă cu două zile.

Consiliul și-a propus să negocieze o tranziție pașnică după alegerile de la 9 august, pe care președintele Lukașenko susține că le-a câștigat, dar opoziția îl acuză de fraudă.

Fapt negat de președinte, care acuză la rândul său opoziția și pe susținătorii săi că sunt sprijiniți din străinătate.

La Berlin, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, în această după-amiază, la Reuniunea miniștrilor de externe europeni, că "încercarea regimului de la Minsk de a folosi NATO drept scuză și pretext pentru reprimarea demonstrațiilor este greșită și nejustificată".

El a dat asigurări că NATO nu-și întărește prezența militară în apropierea Belarusului, așa cum acuzase anterior președintele Alexandru Lukașenko.


Etichete belarus(RS)Svetlana AlexieviciPremiul Nobel pentru Literaturăaleksandr lukasenkovldimir putinrusiaJens Stoltenbergnato

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live