Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

14 Decembrie 2018
Vizualizari: 423
Comentează add

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a opinat că, sub pretextul "integrării profunde", Moscova vrea să încorporeze Republica Belarus în componența Rusiei.

Lukașenko bănuieşte Rusia că vrea să încorporeze Republica Belarus

sergiu-stet

 Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko. Foto: Reuters.

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a opinat că, sub pretextul "integrării profunde", Moscova vrea să încorporeze Republica Belarus în componența Rusiei, transmite Interfax. 

"Înțeleg aceste aluzii: veți  primi petrol, dar haideți și distrugeți țara și să intrați în componența Rusiei", le-a spus președintele Lukașenko jurnaliștilor ruși la conferința de presă ținută vineri, 14 decembrie, la Minsk.

"Întotdeauna pun întrebarea: pentru ce se fac aceste lucruri? V-ați gândit la consecințe? Cum vor fi percepute aceste lucruri de cetățenii țării voastre și de comunitatea internațională? O țară este încorporată cu orice preț în componența altei țări”, a afirmat Lukașenko. După cum a afirmat președintele belarus, ideea încorporării aparține Moscovei, sub forma ”integrării profunde”.

Comentând relansarea discuției referitoare la o uniune monetară, Lukașenko a declarat că ”acest lucru înseamnă crearea unei alianțe pornind de la acoperiș, și nu de la fundament”. Atunci (la începutul anilor 2000 – n. Interfax) nu era nevoie de această uniune despre care se stipulează în tratat. Acum însă a început să se vorbească multe despre acest lucru”, a spus Lukașenko.

Potrivit Interfax, la ședința Consiliului unional de miniștri al Rusiei și Republicii Belarus, desfășurată ieri, la Brest, primul ministru al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a declarat că Moscova este dispusă să aprofundeze și pe mai departe integrarea cu Minskul, până la crearea  unui centru de emisiune comun, a unui tribunal comun și a altor organe comune.


Etichete Aleksandr LukașenkoRusiaBelarusiaDmitri Medvedev,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live