Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Arina Petrovici

17 August 2014
Vizualizari: 1289
Comentează add

Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a permis fotbalistului uruguayan Luis Suarez să se antreneze cu noii săi colegi de la FC Barcelona, deşi nu are drept de joc până în octombrie.

Luis Suarez s-a antrenat pentru prima oară cu noii săi colegi

arina-petrovici

Atacantul Barcelonei, uruguayanul Luis Suarez. Foto: captură youtube.com

Fotbalistul uruguayan Luis Suarez s-a antrenat vineri, pentru prima dată, cu noii săi coechipieri de la FC Barcelona, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a permis acest lucru, chiar dacă a menţinut suspendarea sa din competiţii până la sfârşitul lunii octombrie.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a menţinut suspendarea lui Luis Suarez pentru că l-a muşcat de umăr pe italianul Giorgio Chiellini la un meci din Cupa Mondială 2014, însă a considerat excesivă interzicerea oricărei activităţi conexe fotbalului.

Iniţial, suspendarea sa, timp de nouă meciuri, şi interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal, timp de patru luni, pronunţată în 26 iunie, îl împiedica pe Suarez să se antreneze cu echipa sa de la acea vreme, Liverpool, ori cu cea actuală, Barcelona.

France Presse notează că Tribunalul de Arbitraj Sportiv nici nu putea face altfel, în contextul imaginilor şocante care au circulat cu viteza luminii pe reţelele de socializare şi care îl arătau muşcându-l pe apărătorul italian.

În primă instanţă, preşedintele comisiei de disciplină a FIFA, a declarat că un astfel de comportament nu poate fi tolerat pe terenul de fotbal, nici într-un caz în timpul unei Cupe Mondiale, când milioane de oameni sunt cu ochii aţintiţi pe sportivii care evoluează pe gazon.

Negarea iniţială, circumstanţă agravantă

Iar faptul că jucătorul este un recidivist – în două rânduri, în campionatul olandez şi apoi englez – explică severitatea pedepsei şi justifică respingerea de către FIFA a apelurilor cerute de cel care a fost numit de presă „Muşcătorul în serie”, „Canibalul” ori „Dracula Suarez”.

O altă circumstanţă agravantă pentru uruguayan a fost negarea, în primă fază, a actului său.

Mult prea târziu, după suspendare, s-a văzut nevoit să admită evidenţa pe pagina sa de Facebook.

În apărarea sa, au intervenit de la şeful statului la federaţia de fotbal a Uruguayului, la Barca şi... la însuşi Chiellini, victima sa.

Atât FIFPRO – sindicatul internaţional al fotbaliştilor –, cât şi preşedintele FIFA, Joseph Blatter, au calificat sancţiunea drept „prea severă”, însă actul său nebunesc era de neapărat.

Acum, Luis Suarez a revenit la antrenamente şi va începe să joace cu Barcelona de la 24 octombrie.

Într-un interviu pentru Barça TV, a declarat că este foarte bucuros că se simte din nou fotbalist, alături de colegii săi.

Sud-americanul a recunoscut că a trăit momente dificile şi că a plătit pentru o greşeală pe care a comis-o, dar pentru care şi-a cerut iertare.

Transferat de Liverpool pentru aproximativ 80 de milioane de euro, atacantul de 27 de ani va fi prezentat oficial luni suporterilor Barcei.


Etichete fotbalsportLuis SuarezBarcelonaUruguaysusperndareantrenamentmuşcătură"Canibalul"Giorgio ChielliniCupa Mondialăsancţiune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live