Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

10 Ianuarie 2020
Vizualizari: 282
Comentează add

Ludovic Orban: Vom continua să alocăm 2% din PIB pentru apărare

petruta-obrejan

 Foto gov.ro

Alianţa Nord-Atlantică analizează în prezent ce poate face în plus în Orientul Mijlociu, ca răspuns la solicitarea făcută de preşedintele Donald Trump, de a se implica mai mult în regiune - a anunţat ieri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

El a discutat ieri, la sediul organizaţiei din Bruxelles, cu premierul român Ludovic Orban despre acest subiect şi a mulţumit României pentru contribuţia la misiunea Alianţei de instruire şi formare în Irak. Detalii de la conferinţa de presă comună, în relatarea semnată de Petruţa Obrejan:

Reporter: România joacă un rol cheie în cadrul Alianţei Nord-Atlantice şi are o contribuţie esenţială în ceea ce priveşte asigurarea securităţii la Marea Neagră, şi nu numai, a susţinut ieri, la Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. El a salutat contribuţia militarilor români şi a exprimat totodată nevoia investiţiilor în apărare.

Jens Stoltenberg: Pentru siguranţa popoarelor noastre, trebuie să investim şi în apărare. De aceea, mă bucur că România urmează să cheltuiască 2% din PIB pe apărare. De asemenea, planurile să vă modernizaţi forţele armate în următorul deceniu. Mă bazez pe România, ca şi pe ceilalţi aliaţi, să continue în acelaşi ritm.

Reporter: Premierul Ludovic Orban l-a asigurat pe Jens Stoltenberg de sprijinul României pentru atingerea obiectivelor Alianţei Nord-Atlantice, precizând că a avut o discuţie îndelungată privind provocările de securitate, inclusiv în Regiunea Mării Negre.

Ludovic Orban: Vom continua să alocăm 2% din PIB pentru apărare, în acord cu obiectivele Alianţei stabilite la summitul 2014, şi în acelaşi timp România va continua să contribuie la misiunea NATO şi iniţiativele NATO pentru prezenţa avansată pe Flancul de Est şi la pregătirea NATO pentru Afganistan, Kosovo şi Irak.


Etichete NATOLudovic OrbanJens Stoltenberg

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live