Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMEA COPIILOR Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Septembrie 2017
Vizualizari: 1595
Comentează add

Preşedintele PNL susţine că PSD va face concesii UDMR privind autonomia şi folosirea limbii maghiare în administraţie în schimbul susţinerii guvernului

Ludovic Orban: "UDMR doreşte ca ziua de 15 martie să devină zi naţională"

radiojurnal

Ludovic Orban. Foto: facebook.com/pnl.ro

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, acuză PSD de troc poltic cu UDMR, afirmând că social-democraţii susţin în parlament mai multe proiecte legislative ale Uniunii, în schimbul sprijinului acordat pentru Guvernul Tudose.

Ludovic Orban a declarat că propuneri precum scăderea la 10% a pragului de reprezentare a minorităţilor pentru folosirea limbii materne în administraţie sunt contrare spiritului european. 

Ludovic Orban: "Preţul acestui troc este susţinerea de către PSD a propunerilor legislative formulate de UDMR. Nu este vorba numai de modificarea legii 215 /.../ 400 de noi localităţi în care autorităţile sunt obligate să vorbească limba maghiară.

Este vorba despre legea privind statutul minorităţilor, care vrea să instituie o formă autonomie, îi zice autonomie culturală, dar de fapt practic este o formă perversă de acordare de drepturi colective şi nicidecum de drepturi individuale şi este vorba de declararea zilei de 15 martie ca zi naţională.


Etichete Ludovic OrbanUDMRautonomiePSDguvernul Tudose

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live