Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Joi, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Octombrie 2020
Vizualizari: 371
Comentează add

Ludovic Orban: Soluții pentru suplimentarea personalului medical

radiojurnal

Foto: gov.ro

În toată țara se caută variante de atenuare a deficitului de personal necesar pentru îngrijirea bolnavilor de COVID-19, al căror număr este tot mai mare în ultima perioadă.

Astăzi sunt aproape 10.300 de pacienți confirmați cu SARS-CoV-2 în spitalele din România, din care 757 în secțiile de terapie intensivă, o cifră în continuă creștere, cu un nou record atins azi.

Premierul Ludovic Orban spune că se încearcă identificarea oricărei soluții posibile pentru a se reuși detașări de medici și asistente din spitale care nu sunt supuse unei presiuni foarte mari, dar și din cabinetele școlare. Principala provocare este însă lipsa specialiștilor, mai ales în terapie intensivă.

Ludovic Orban: Urmărim să găsim o soluție pentru a reuși angajarea tuturor celor care şi-au dat examenul după finalizarea rezidențiatului în această disciplină, de asemenea pentru infecționiști şi epidemiologi, care sunt foarte necesari pentru direcțiile de Sănătate Publică sau pentru secțiile din spitale pentru cazurile care nu sunt foarte grave, cu o procedură simplificată. De asemenea, va urma examenul de rezidențiat și vom apela, de asemenea, și la absolvenții de facultate care iau examenul de rezidențiat, în special pe aceia care vor să se specializeze în Terapie Intensivă, epidemiologie sau medici infecționiști, și vom apela și la această resursă umană.
 
(PH)
 

Etichete Ludovic Orbanpersonal medicalsuplimentarecovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live