Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florentina Varga

11 Iunie 2020
Vizualizari: 527
Comentează add

Ludovic Orban: Scheme de ajutor de stat pentru companiile afectate de criză

florentina-varga

     Premierul Ludovic Orban. Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat că obiectivul său este ca în maximum cinci ani România să depășească valoarea medie a produsului intern brut pe cap de locuitor la nivel european.
 
În ceea ce privește programul de relansare economică post COVID, Ludovic Orban a afirmat că este în curs de elaborare și că sunt avute în vedere mai multe scheme de ajutor de stat pentru companiile afectate de criză.
 
Reporterul nostru Florentina Varga are detalii.
 
Reporter: Premierul a subliniat că are în vedere susţinerea creşterii accelerate a investițiilor publice, şi anume în infrastructura de transport feroviară și nu în ultimul rând, cea energetică.
Ludovic Orban: Obiectivul nostru este ca în următori doi ani să dăm drumul la aproape toate proiectele de care are nevoie România pentru a-şi asigura suportul indispensabil pentru dezvoltarea economică, pentru fructificarea oportunităţilor pe care le are România şi pentru a genera o dinamică economică fără precedent în România. Nu vă ascund că obiectivel meu este ca în maximum cinci ani România să depăşească PIB-ul pe cap de locuitor mediu la nivel UE şi, evident, venitul mediu pe care îl înregistrează cetăţenii la nivel european.
Reporter: Pe de altă parte, preşedintele Consiliului IMM-urilor a precizat că susţine politica de sprijin a consumului, dar şi a IMM-urilor.
Florin Jianu: Noi am structurat o serie de măsuri, măsuri care vizează în primul rând educaţia, transfirmarea digitală a întreprinderilor mici, reconversia profesională a foarte multor oameni în această perioadă, crearea şi susţinerea de noi start-up-uri. Susţinem că este nevoie în continuare de granturi.
Realizator: Premierul Ludovic Orban a participat la conferința online a Consiliului IMM-urilor, cu ocazia sărbătoririi a 27 de ani a Zilei Întreprinzătorului.
 
(PH)

Etichete Ludovic Orbanscheme de ajutor de statcompanii afectate de criză(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live