Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

7 Ianuarie 2020
Vizualizari: 319
Comentează add

Ludovic Orban: România va sprijini agenda strategică a UE Ludovic Orban: România va sprijini agenda strategică a UE - Conține video

petruta-obrejan

Premierul Ludovic Orban și preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Foto: Guvernul României

O Europă verde, în care cetăţenii să fie protejaţi şi drepturile fundamentale respectate, este una dintre ideile evidenţiate în cadrul întâlnirii de la Bruxelles a premierului Ludovic Orban cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel.
 
Tot astăzi, negociatorul-şef european pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, Michel Barnier, şi premierul Ludovic Orban au evidenţiat importanţa acordului de retragere, în special pentru protejarea drepturilor cetăţenilor.
 
Corespondenţă din Bruxelles - Reporter: Petruţa Obrejan - România va sprijini promovarea agendei strategice a Uniunii Europene, l-a asigurat astăzi premierul Ludovic Orban pe președintele Consiliului European, Charles Michel.
 
O agendă care vizează, pe lângă protejarea cetățenilor și a libertăților, construirea unei Europe verzi echitabile și neutre din punct de vedere al impactului climei, dar și promovarea intereselor și valorilor europene pe scena mondială.
 
În ceea ce privește provocările care stau în fața Uniunii Europene, acestea trebuie - spunea Ludovic Orban - soluționate echilibrat și ținând cont de interesele cetățenilor.
 

Tot în această după-amiază, premierul a fost primit și de Michel Barnier, negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit. Acesta din urmă a susținut importanța acordului de retragere în special pentru protejarea drepturilor cetățenilor, explicând totodată că pentru proiectul european esențiale rămân dialogul și transparența.
 
Şi premierul Orban a afirmat, la rândul său, că protecția drepturilor cetățenilor rămâne în continuare o prioritate a agendei guvernului de la București, iar viitorul parteneriat cu Marea Britanie trebuie să fie ambițios, echilibrat și să țină cont de aspecte dincolo de cadrul comercial și economic.


Etichete Ludovic Orbanpreşedintele Consiliului EuropeanCharles Michelnegociatorul-şef european pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea EuropeanăMichel Barnier

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live