Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Noiembrie 2020
Vizualizari: 193
Comentează add

Premierul Ludovic Orban a declarat că, deocamdată, la nivel naţional nu sunt necesare alte restricţii.

Ludovic Orban: La nivel naţional nu sunt necesare alte restricţii

radiojurnal

 Foto: gov.ro

Autorităţile evaluează măsurile luate până acum pentru limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus şi vor veni cu noi decizii dacă situaţia se schimbă.

Premierul Ludovic Orban a declarat că, deocamdată, la nivel naţional nu sunt necesare alte restricţii, pentru că România nu se află în situaţia altor ţări europene, care, din cauza creşterii dramatice a numărului de infectări, au fost nevoite să recurgă la măsuri dure.

Ludovic Orban: România nu se află în situaţia altor ţări, ca şi număr de infectări şi, mai ales, ca ritm de creştere a numărului de infectări zilnice. Noi am interzis, încă de la prelungirea stării de urgenţă, evenimentele private de tip nunţi, botezuri, mese festive şi alte activităţi care adună foarte multă lume la un loc şi unde nu se respectă regulile de protecţie sanitară. Măsurile sunt condiţionate de depăşirea unui anumit indice de răspândire a virusului în cadrul comunităţii.
 
Realizator: Ieri au fost raportate peste 5.300 de cazuri noi de coronavirus, 99 de decese şi 910 pacienţi la Terapie Intensivă. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat tot în Bucureşti - 555, unde coeficientul infectării cumulate la 14 zile este de 3,79 la mia de locuitori.
 
De altfel, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte, pentru a decide scenariul de funcţionare a unităţilor de invăţământ pentru următoarele două săptămâni.
 
Nu sunt aşteptate alte restricţii, potrivit prefectului Traian Berbeceanu.
 
(RS)
 

Etichete (RS)Ludovic Orbanrestrictiicovid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live