Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

14 Noiembrie 2019
Vizualizari: 2857
Comentează add

Ludovic Orban: "În privinţa diurnelor militarilor români aflaţi în teatrele de operaţii, cu siguranţă ele vor creşte, urmează să stabilim cuantumul".

Ludovic Orban - Diurnele militarilor vor creşte cu siguranţă

radu-dobritoiu

Principalele probleme şi proiecte ale Armatei Române au fost analizate joi de premierul Ludovic Orban cu ministrul apărării şi cu cel al economiei. S-a discutat despre stadiul programului de înzestrare a armatei, starea industriei de apărare, diurnele şi pensiile militare, transmite Radu Dobriţoiu.

Reporter: Premierul Ludovic Orban a declarat că a discutat cu ministrul apărării naţionale, Nicolae Ionel Ciucă, despre inechităţile din sistemul de pensii militare, dar şi despre mărirea diurnelor pentru trupele româneşti aflate în misiunie externe.

Ludovic Orban: În privinţa diurnelor militarilor români aflaţi în teatrele de operaţii, cu siguranţă ele vor creşte, urmează să stabilim împreună cu Ministerul Finanţelor cuantumul acestor diurne. Avem cele mai mici diurne dintre toate ţările participante la misiuni, ceea ce este de neacceptat. De asemenea, am înţeles că există un grup de lucru care funcţionează la nivelul Ministerului Apărării pentru a încerca să iniţieze un proiect de lege care să repare nedreptăţile şi inechităţile care au apărut în calculul pensiilor de serviciu ale militarilor în urma Ordonanţei 57.

Reporter: Pentru a utiliza în totalitate cele două procente destinate apărării, vor fi deblocate fonduri pentru sistemele Patriot prin redistribuirea unor sume ce urmau să fie alocate în acest an pentru corvete.
 


Etichete diurne militaricrestere diurne militaridiurne teatre operatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live