Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

11 Februarie 2020
Vizualizari: 1127
Comentează add

Premierul desemnat Ludovic Orban se întâlneşte cu reprezentanţii partidelor parlamentare pe tema alegerilor anticipate

Ludovic Orban, discuții cu partidele pe tema alegerilor anticipate

andrei-serban

Premierul Ludovic Orban.     Foto: Arhivă.

La Palatul Victoria,  premierul desemnat a invitat reprezentanţii mai multor partide pentru discuţii legate de posibilitatea organizării alegerile parlamentare înainte de termen. Liberalii încearcă astfel să convingă cât mai multe formaţiuni că anticipatele sunt soluţia corectă la situaţia politică actuală.

Este un demers dorit şi de preşedintele Klaus Iohannis. Are acum detalii, în direct, Andrei Şerban, care se află la Palatul Victoria.


Reporter: Bună dimineața! Liderul UDMR, Kelemen Hunor este primul care a venit la Palatul Victoria, de fapt şi singurul reprezentant al partidelor politice.

El a plecat în urmă cu 10 minute fără să declare nimic. Deocamdată nu a mai venit niciun reprezentant al formaţiunilor politice acum, la Palatul Victoria. PSD, ALDE, PRO România au spus că nu or să vină la această invitaţie a premierului.

USR a anunţat că o să vină în cursul după-amiezii.

Până atunci să vă reamintesc poziţiile partidelor politice legate de alegerile anticipate. Pentru alegeri anticipate se pronunţă USR şi PNL, UDMR este de acord cu alegeri anticipate, dar nu în aceaşi zi cu localele pentru că, spun ei, ar contrazice Constituţia ţării. /.../ e clar că nu se teme de anticipate, minorităţile naţionale nu vor anticipate şi au spus că vor susţine viitorul Cabinet Orban, PSD a spus că nu se teme de anticipate şi ALDE spune că nu doreşte anticipate.

Deocamdată nu mai este nimeni la Palatul Victoria. Vom urmări evenimentele şi vom relata în emisiunile viitoare.


Etichete alegeri anticipateludovic orbanpartidepnlpsdudmrusr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live