Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

2 Aprilie 2021
Vizualizari: 83
Comentează add

Preşedintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, este nemulțumit că proiectele de modificare a legilor justiției au fost trimise la CSM,fără consultări în coaliția de guvernare.

Ludovic Orban despre proiectele de modificare a legilor justiției

radio-romania-actualitati

Președintele PNL, Ludovic Orban.          Foto: Agerpres.

Preşedintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, este nemulțumit că proiectele de modificare a legilor justiției au fost trimise la CSM, fără consultări în coaliția de guvernare.

Preşedintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, este nemulțumit că proiectele de modificare a legilor justiției au fost trimise de ministrul Stelian Ion la CSM, fără consultări în coaliția de guvernare.

El a spus astăzi că cele trei proiecte trebuie să facă obiectul unor ample dezbateri și în societate și cu organizațiile profesionale din domeniu înainte de a ajunge în Parlament.

Ludovic Orban: Este un proiect care poate fi îmbunătăţit. Trebuie să existe o consultare și mai ales o decizie comună a coaliţiei, pentru că dacă nu există o decizie comună a coaliție, nu se poate construi o majoritate parlamentară, care să permită adoptarea acestor legi. Dar mesajul meu este că noi vom fi în continuare implicați în îmbunătățirea și repararea acestor legi, astfel încât ele să răspundă exigențelor unei societăți democratice și conceptului de stat de drept.

Realizator: Declaraţia liderului PNL vine după ce ministrul USR-PLUS, Stelian Ion, a trimis săptămâna trecută la CSM, pentru aviz, legile privind functionarea Consiliului Superior al Magistraturii, organizarea judiciară şi statutul magistratilor.

Stelian Ion a precizat atunci că modificarile propuse la legile justiţiei vizează reducerea influenţei politicului în numirea procurorilor şefi ai celor mai importante parchete, iar puterea să nu mai fie concentrată în mâinile unui singur om, dând exemplul Inspecţiei Judiciare.

(RS)


Etichete ludovic orbanlegile justitieicsmstelian ion(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live