Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA „ –” LA „ + ” INFINIT Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

2 Octombrie 2020
Vizualizari: 152
Comentează add

Ludovic Orban: Controale pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară

andrei-serban

   Foto: gov.ro

Peste 2.000 de cazuri de COVID-19 au fost raportate și ieri în țara noastră, mai exact 2.086, în condițiile în care au fost efectuate aproape 26 de mii de teste în ultimele 24 de ore. De asemenea, au fost anunțate 37 de decese. 

La terapie intensivă sunt internați 557 de pacienți, însă doar 176 dintre aceștia sunt intubați și au nevoie de ventilație, spune ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Numărul mare de cazuri de COVID-19 raportat în ultimele zile în România l-a determinat pe premierul Ludovic Orban să solicite factorilor responsabili controale zilnice pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară. Șeful executivului consideră că s-a lăsat garda jos și a scăzut gradul de conformare. Andrei Șerban vine cu mai multe informații.

Reporter: Premierul Ludovic Orban a cerut miniștrilor de la interne, transporturi, muncă și sănătate să elaboreze un plan care să conțină acțiuni clare ce să pună în practică măsurile de protecție sanitară.
 
Obiectivul guvernului, a amintit din nou premierul, este acela de a reduce numărul de cazuri de COVID-19, iar lucrul acesta se poate face doar prin controale zilnice.
 
Ludovic Orban: Va trebui să fim extrem de prezenți, cu plan de control zilnic, cu raportare zilnică privitor la aceste controale efectuate. Simt că a scăzut gradul de conformare și în condițiile în care practic am permisul reluarea aproape a tuturor activităților în condiții de normalitate există o creștere a interacțiunii sociale. Ori, dacă nu asiguram respectarea măsurilor de protecție riscăm să crească nepermis de mult numărul de cazuri.
 
Premierul a cerut ministrului sănătății să ia în calcul posibilitatea ca spitalul Colentina să fie utilizat din nou pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19.
 
Ludovic Orban a mai cerut ministrului sănătății ca, împreună cu cel al transporturilor, să facă în așa fel încât să devină operațional Spitalul Witting, unde secția ATI a fost modernizată recent, dar nu are medici.
 
(PH)

Etichete Ludovic Orbancontroaleprotectie sanitaracovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live