Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Martie 2020
Vizualizari: 593
Comentează add

Ludovic Orban a anunțat astăzi că toți angajații care sunt trimiși în șomaj tehnic din cauza coronavirusului vor fi plătiți de la bugetul de stat.

Ludovic Orban a anunțat că șomajul tehnic va fi plătit de la buget

radiojurnal

Ludovic Orban.         Foto: Arhivă.

Ludovic Orban a anunțat astăzi că toți angajații care sunt trimiși în șomaj tehnic din cauza coronavirusului vor fi plătiți de la bugetul de stat.

Cuantumul plății va fi de 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu pe economie. Ludovic Orban a mai afirmat că a fost suplimentat bugetul Ministerului Sănătății cu 42 de milioane de lei și că a fost majorat plafonul de garantare a creditelor pentru IMM-uri. Majorarea este de 5 miliarde de lei și va fi suplimentată cu încă 5 miliarde dacă este necesar, a precizat premierul.

De asemenea, la rectificarea bugetară va crește bugetul alocat pentru decontarea concediilor medicale.

Șeful guvernului a anunțat că a fost modificat și Codul Penal în privința infracțiunilor de fals în declarații, dar și împiedicarea cobaterii răspândirii epidemiei. Vor fi pedepsiți inclusiv cei care omit să dea informații complete în cadrul anchetelor epidemiologice, a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Am decis majorarea pedepselor pentru falsul în declarații privitor la epidemia de coronavirus. Există mai multe situații - situația în care un cetățean revine dintr-o țară unde există un număr de cazuri și fie trebuie să intre în carantină, fie trebuie să intre în izolare. Acești cetățeni trebuie să completeze o declarație, iar în cazul în care comit un fals și nu spun adevărul, din ce țară vin, din ce localitate vin, astfel încât autoritățile să poată să ia decizia corectă, vor suferi consecințele legii. Ei comit o infracțiune, o infracțiune care va fi pedepsită cu închisoarea.


Etichete (ii)orbanmasuricoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live