Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Mai 2020
Vizualizari: 460
Comentează add

Premier: Guvernul pregătește un plan de reconstrucție economică, după pandemia de COVID-19, iar în primul trimestru țara noastră a avut cea mai mare creștere economică din UE.

Ludovic Orban: Guvernul pregătește un plan de reconstrucție economică Ludovic Orban: Guvernul pregătește un plan de reconstrucție economică - Conține video

radiojurnal

Ludovic Orban.  Foto: gov.ro

Guvernul pregătește un plan de reconstrucție economică, după pandemia de COVID-19, iar în primul trimestru țara noastră a avut cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană - a spus premierul Ludovic Orban, la Ora Guvernului.

Mai mulți deputați i-au cerut demisia și l-au acuzat că a îngropat economia pentru că nu a adoptat măsuri potrivite și la timp. Amalia Bojescu a urmărit dezbaterile și vine acum cu mai multe informații în direct, Bună ziua, Amalia!


Reporter: Bună ziua! Premierul Ludovic Orban spunea, în fața deputaților, că restricțiile de activități în domeniul economic au fost determinate de riscuri la adresa vieții și sănătății oamenilor, iar acestea au fost limitate, nefiind închis niciun șantier, iar acest lucru se vede în structura creșterii economice pentru investițiile publice - mai preciza Ludovic Orban.

În privința sectorului HoReCa, premierul a anunțat că Executivul susține reluarea activității, prin măsuri active, atunci când situația epidemiologică o va permite.

Prezența premierului a fost solicitată de Grupul PRO Europa, al cărui lider, Victor Ponta, a criticat măsurile Guvernului, precizând că multe firme românești riscă falimentul. PSD a cerut un plan de viitor și propune un set de 28 de măsuri de relansare economică. Spunea președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, faptul că aceste măsuri vor fi transpuse în legi, dacă nu se va ține cont de ele și a anunțat din nou că actualul Guvern ar putea fi sancționat cu o moţiune de cenzură.

Şi celelalte grupuri parlamentare au cerut măsuri concrete și au făcut apel la dialog din partea Guvernului, cu partenerii politici, pentru gestionarea acestei crize.


Realizator: Mulţumim! A transmis Amalia Bojescu.

VIDEO: Intervenția în plenul Camerei Deputaților a prim-ministrului Ludovic Orban la "Ora prim-ministrului". Sursa: www.facebook.com/guv.ro/

(RS)


Etichete ludovic orbanguverneconomiecoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live