Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 04 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Februarie 2016
Vizualizari: 986
Comentează add

Ministerul Transporturilor va înfiinţa o autoritate care va gestiona toate lucrările mari de infrastructură

Lucrările majore de infrastructură, gestionate de o nouă autoritate

radiojurnal

Ministrul Dan Costescu. Foto: gov.ro.

Ministerul Transporturilor va înfiinţa o autoritate care va gestiona toate lucrările majore de infrastructură.

Organismul va evalua resursele umane şi utilajele cu care constructorii se prezintă la licitaţii. Se doreşte astfel o mai bună supraveghere a acestor lucrări, după cum a declarat astăzi ministrul transporturilor, Dan Costescu, la o dezbatere în Camera Deputaţilor.

Măsura ar putea face parte din noua lege a achiziţiilor publice, potrivit ministrului. 

Ministrul Dan Costescu: "Ne propunem să înfiinţăm o autoritate sau o entitate care să aibă o evidenţă a utilajelor, chiar cu serie, cu număr sau cu alt mod de a fi identificat, la fel şi pentru specialişti, în aşa fel încât aceştia, odată ce au fost ofertaţi, să avem o garanţie că au şi fost folosiţi. Cum va funcţiona sistemul? O dată ce a câştigat unul din constructori o licitaţie, în baza de date vor fi blocate utilajele şi vor fi blocaţi specialiştii, pentru a nu mai putea fi folosiţi la ofertare sau la alte contracte de către alte firme". 

Reporterul Alex Lancuzov mai transmite că ministrul transporturilor, Dan Costescu, a mai spus că noul pachet legislativ privind achiziţiile publice nu va mai avea preţul cel mai mic drept principal criteriu pentru atribuirea contractelor de construcţii.


Etichete dan costescuministerul transporturilorautoritate de gestionarelucrari majore de infrastructuraachizitii publicepretul micatribuire

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live