Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, Washington

26 Martie 2014
Vizualizari: 1278
Comentează add

Oficialităţile americane dau între timp noi asigurări că sistemul antirachetă va fi gata şi operaţional la termenele stabilite.

Lucrările la scutul antirachetă "sunt în grafic"

ani-sandu-washington

 Foto: Arhivă.

Oficialităţile americane dau între timp noi asigurări că sistemul antirachetă va fi gata şi operaţional la termenele stabilite.

Etapa a II-a a amplasării scutului antirachetă în Europa, care vizează România şi etapa a III-a referitoare la Polonia, respectă termenele stabilite şi vor îndeplini criteriile necesare pentru ca elementele să fie trimise în cele două ţări - spune directorul Agenţiei de Apărare Antirachetă, viceamiralul James D. Syring.

"Sistemul antirachetă din Deveselu, România, va fi integrat în reţeaua de comandă şi de control a Statelor Unite în Europa, va fi testat şi va fi operaţional până în decembrie 2015.

"Bugetul actual permite continuare achiziţiilor de echipamente pentru sistemul din Polonia, care este gândit să fie operaţional în 2018", a declarat James D. Syring.

Întrebat de congresmani dacă este îngrijorat de acţiunile Rusiei din Europa, Syring a spus că da.

"Dacă preşedintele v-ar cere să acceleraţi procesul de amplasare a sistemului antirachetă ca urmare a acţiunilor Rusiei în Ucraina aţi putea s-o faceţi, în condiţiile în care banii nu ar fi o problemă?"

"Am analizat această opţiune, sistemul poate fi pus în practică mai devreme dacă ar exista bani, dar bugetul propus acum susţine amplasarea până în 2018", a mai spus James D. Syring.

Mai multe oficialităţi americane, inclusiv vicepreşedintele Joe Biden, au dat asigurări că proiectul actual privind scutul antirachetă din Europa merge mai departe şi că lucrările sunt în grafic.

În România, principala componentă a scutului, care a fost asamblat în SUA, urmează să ajungă la Deveselu în iulie şi să fie reasamblată până la sfârştiului acestui an. 


Etichete DeveseluOltscutSUAantirachetăbalisticJames D. SyringRomâniaPolonia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live