Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laura Stoican, Olt

20 August 2014
Vizualizari: 1168
Comentează add

Ministrul dezvoltării regionale spune că lucrările de investiţii începute se află în grafic şi a dat asigurări că vor primi finanţare pentru a fi terminate în timp.

Lucrările la baza de la Deveselu "vor fi finalizate la timp"

laura-stoican-olt

Foto: Arhivă.

Miniştrii Dezvoltării Regionale şi Apărării Naţionale au fost astăzi la Deveselu, acolo unde vor fi instalate elemente ale scutului american antirachetă pentru a vedea cum evoluează lucrările de infrastructură pe care partea română s-a angajat că le va face în zonă.

Concret, Liviu Dragnea şi Mircea Duşa au vizitat atât baza militară, cât şi lucrările de amenajare a sistemului de alimentare cu apă, canalizare şi staţia de epurare a apei, precum şi drumurile de acces către bază.

Ministrul dezvoltării regionale, Liviu Dragnea, a spus că lucrările de investiţii începute se află în grafic şi a dat asigurări că vor primi finanţare pentru a fi terminate în timp util, existând resursele necesare.

"Mai este nevoie pentru sistemul de alimentare cu apă, în jur de 1,5 de lei, mai este nevoie la sistemul de canalizare şi la staţia de epurare de 3,3 milioane de lei şi la drumuri mai este nevoie de 8 milioane de lei. Va primi în primă fază 4 milioane de lei şi, în funcţie de ritmul în care va lucra constructorul, în septembrie vom analiza dacă fizic va putea constructorul să finalizeze lucrările pe toate drumurile.

"Deci, în concluzie, mâine domnul primar este la mine la minister, semnăm contractele de finanţare, actele adiţionale pentru a se suplimenta finanţarea, în aşa fel încât, spre finalul lunii noiembrie, cele două proiecte importante cele două proiecte importante - sistemul de alimentare cu apă, canalizarea împreună cu staţia de epurare să fie gata, în aşa fel încât, din punctul nostru de vedere, din partea noastră, a Guvernului României, să ne achităm obligaţiile asumate în aşa fel încât utilităţile pentru acest obiectiv strategic de importanţă deosebită să fie realizate şi să devină funcţională", a spus Liviu Dragnea.

Baza de la Deveselu care va adăposti elemente ale scutului american antirachetă ar trebui să devină operaţional în 2015.


Etichete DeveselubazăscutantirachetăLiviu DragneaMircea Duşa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live