Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Mânzală

19 August 2009
Vizualizari: 1560
Comentează add

Partidul democrat - liberal a propus suspendarea comisiei la care ministrul Udrea a declarat că "nu se va mai prezenta".

Lucrările Comisiei Udrea stagnează

mira-manzala

Comisia parlamentară care cercetează cheltuielile făcute de Ministerul Turismului urma să îi audieze azi pe reprezentanţii firmelor implicate în derularea unui program denumit "Lumină la malul mării".

Unii au venit, unii nu, din acest motiv, lucrările comisiei stagnează, pentru că una dintre firmele participante la Programul "Lumină la malul mării", derulat de Paşti şi de 1 Mai, a anunţat că nu se poate prezenta la audieri. Angajaţii care au răspuns de întocmirea dosarului de participare la licitaţie sunt în concediu şi doar peste o săptămână vor reveni.

Lucrările au început miercuri în comisie tot cu comentarii la adresa atitudinii ministrului turismului, Elena Udrea, care le-a spus angajaţilor din minister să nu se prezinte la audierile din comisie. Deputatul PSD Dumitru Chiriţă a folosit chiar o comparaţie dură. Acesta a spus că o asemenea atitudine poate fi comparată cu cea a Coanei Leana, care îl trăgea de mânecă pe Nicolae Ceauşescu să nu răspundă la întrebări decât în faţa Marii Adunări Naţionale.

Pe de altă parte, PD-L a propus suspendarea comisiei. În acestă priviinţă o şedinţă a Biroului Permanent, a fost programată miercuri la ora 14:00. Cu siguranţă, această şedinţă va fi tensionată şi vor avea loc dialoguri dure, pentru că deja se conturează nişte poziţii foarte clare. În timp ce PD-L spune că această comisie şi-a depăşit atribuţiile şi nu are ca scop doar să îi fabrice un dosar penal Elenei Udrea, reprezentanţii PSD şi cei ai PNL invocă regulamentul Camerei Deputaţilor, potrivit căruia numai în cazul în care este declanşată o cercetare penală, care are acelaşi obiect de activitate cu comisia parlamentară de anchetă, această comisie poate să îşi înceteze activitatea.

Aşadar, susţin social-democraţii şi liberalii, propunerea preşedintelui Camerei Deputaţilor nu are temei juridic. Dar atâta timp cât PSD şi PNL, alături de UDMR, nu sunt de acord cu această propunere, cred că sunt slabe şansele de a avea sorţi de izbândă propunerea PD-L. Însă rămâne de văzut, pentru că, aşa cum ştim în Parlament şi în politică, totul se negociază.


Etichete elena udreacomisia udreacomisie de anchetaparlamentlicitatiipartide politicepolitica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live