Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Coşlea

20 Martie 2013
Vizualizari: 1348
Comentează add

Miercuri, 27 martie, de la ora 19.00, Cristoph Adt se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio, într-un frumos concert care va cuprinde lucrări semnate de mari compozitori.

Lucrări de Rossini, Mozart şi Haydn, la Sala Radio

alexandra-coslea

Dirijorul Cristoph Adt

De la Hanovra la Tokyo şi de la Praga la Bucureşti, cariera dirijorului german Cristoph ADT este una foarte bogată, muzicianul fiind o prezenţă binecunoscută publicului din studioul de concerte „Mihail Jora”, colaborarea sa cu cele două orchestre ale Radio-ului începând în 1994.

Miercuri, 27 martie, de la ora 19.00, Cristoph ADT se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio, într-un frumos concert care va cuprinde trei lucrări semnate de unii dintre cei mai mari compozitori ai patrimoniului muzical: ROSSINI, MOZART şi HAYDN.

Seara va debuta cu celebra uvertură a operei „Cenuşăreasa” („La Cenerentola”), o partitură de o deosebită virtuozitate care degajă o atmosferă de bucurie şi voie bună ca mai toate partiturile marelui Rossini.

Melomanii vor avea apoi bucuria reîntâlnirii cu Mozart prin Concertul nr. 23 în la major pentru pian şi orchestră şi cu Haydn prin Simfonia nr.101 în re major - Ceasul.

Concertul din 27 martie va fi şi o ocazie de a o reasculta pe pianista Dana Borşan – solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio cu peste 900 de concerte şi recitaluri pe scene importante din ţară şi străinătate.

Mai multe detalii în comunicatul de presă.


Etichete RossiniMozartHaydnOrchestra de Cameră RadioconcertCristoph Adt

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live