Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

3 Martie 2020
Vizualizari: 640
Comentează add

Lucian Heiuş, aviz negativ din partea comisiilor reunite de finanţe-bănci

iulian-olescu

  Foto: Arhiva/ Agerpres

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 martie, ora 13:01) - Audierile miniștrilor propuși să facă parte din cabinetul condus de premierul desemnat Florin Cîțu sunt în plină desfășurare la această oră la Parlament. Până acum, Nicolae Ciucă propus pentru Ministerul Apărării Naționale a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate. Cum a decurs audierea candidatului propus pentru Ministerul Finanțelor ne spune în direct acum redactorul nostru, Iulian Olescu. Bună ziua, Iulian! Te ascultăm.

Reporter: Lucian Heiuş a primit în urmă cu câteva minute aviz negativ din partea comisiilor reunite de finanţe-bănci, cu 15 voturi pentru, 3 împotrivă şi 19 abţineri. Pe durata audierii, candidatul propus pentru funcţia de ministru al finanţelor a precizat că pe durata mandatului său va avea în vedere trei obiective majore, respectiv asigurarea resurselor financiare pentru funcționarea statului, asigurarea unui climat favorabil şi predictibil pentru mediul de afaceri și asigurarea stabilității economiei naţionale. Lucian Heiuş a vorbit şi despre importanţa reorganizării şi informatizării fiscului. El a menţionat şi importanţa unei analize privind potențialul impact al epidemiei de coronavirus asupra economiei naționale.

Lucian Heiuş: În prima şedinţă de guvern dacă o să fim învestiţi o să solicit primului-ministru constituirea unui comitet interministerial tocmai pentru a face o analiză corectă asupra influenței care poate să o aibă această epidemie asupra economiei românești; în primul și în primul rând trebuie să gândim niște scheme de ajutor pentru companii; la fel, nu trebuie să-i uităm pe angajații acestor companii care pot să fie influențate prin reducerea comenzilor, prin lipsa și imposibilitatea aprovizionării cu materii prime sau subansamble din piața asiatică. Îmi doresc din suflet să nu fie nicio problemă, dar sunt multe semnale în economia mondială că există o problemă și de care noi trebuie să ținem cont. România are astăzi un buffer pregătit pentru asemenea intervenții. Nu cred că va fi o mare problemă dacă avem inteligența și responsabilitatea necesară să trecem și peste această criză, dacă ea îşi va face efectele şi în România.

Reporter: Întrebările parlamentarilor din comisiile reunite au variat de la aceea privind dorinţa reală de a deveni ministru, având în vedere faptul că se vorbește de alegeri anticipate, și până la cele legate de evoluția cursului de schimb şi de nivelul împrumuturilor făcute de Ministerul de Finanţe în ultimele luni, candidatul pentru funcția de ministru precizând că îşi doreşte această funcţie şi că va vota pentru învestirea Cabinetului Cîţu, că împrumuturile statului sunt necesare pentru acoperirea deficitului şi gestionarea datoriei publice și că principala cauză pentru deprecierea leului este deficitul comercial în creștere.

 


Etichete Lucian Heiuşaviz negativcomisii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live