Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

15 Aprilie 2018
Vizualizari: 902
Comentează add

Reprezentanţi ai Marii Britanii, Franţei, Germaniei şi Statelor Unite se întâlnesc la Londra, pentru a-şi coordona poziţiile, după atacurile aeriene occidentale în Siria.

Loviturile "au redus capacitatea Siriei de a executa noi atacuri chimice"

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Jens Stoltenberg, secretar general NATO. Foto: nato.int.

Reprezentanţi ai Marii Britanii, Franţei, Germaniei şi Statelor Unite se întâlnesc, astăzi, la Londra, pentru a-şi coordona poziţiile, după atacurile aeriene occidentale în Siria - a anunţat ministrul german de externe.

Situaţia a fost evaluată, ieri, şi în cadrul Consiliului NATO.

Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie - care au lovit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, mai multe ţinte din Siria - au obţinut sprijinul tuturor celorlalte ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice, ieri, la reuniunea de la Bruxelles, a ambasadorilor NATO.

Secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a declarat, într-o conferinţă de presă, că loviturile au redus capacitatea Siriei de a executa noi atacuri cu arme chimice.

Jens Stoltenberg: NATO condamnă ferm folosirea repetată  a armelor chimice de către regimul sirian. Toţi membrii NATO şi-au exprimat deplina susţinere a loviturilor din noaptea precedentă, care au avut menirea să deterioreze înzestrarea regimului sirian cu arme chimice şi să împiedice alte atacuri cu astfel de arme împotriva poporului sirian.

Prim-ministrul britanic, Theresa May, nu a exclus posibilitatea unor noi acţiuni împotriva Siriei, dacă apar dovezi că unele depozite de arme chimice au rezistat atacurilor. Ea a precizat că Marea Britanie şi aliaţii săi au reuşit să distrugă un depozit de arme chimice, o unitate de producţie, un centru de cercetare a armelor chimice şi un buncăr militar, despre care se ştie că a fost implicat în atacurile chimice din 7 aprilie.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a avut, ieri, o convorbire telefonică cu preşedintele Turciei, Recep Taypp Erdogan, cu care a convenit să intensifice, în zilele următoare, consultările, în vederea găsirii unei soluţii politice la criza din Siria - transmite RFI. De altfel, Ankara se află printre ţările care au salutat intervenţia militară occcidentală în Siria, ca represalii la utilizarea de către regimul de la Damasc a armelor chimice împotriva civililor, acţiune care s-ar fi soldat cu zeci de morţi şi sute de răniţi.   

"Vom colabora cu Franţa pentru crearea unui format internaţional de state influente, în efortul de a obţine un acord durabil de încetare a focului în Siria", a declarat, ieri, şi ministrul german de externe, Heiko Maas. Chiar dacă Germania nu a participat la atacurile occidentale coordonate, el a asigurat că va utiliza canalele de comunicare cu Moscova, pentru o poziţie "constructivă" în acest dosar - transmite Reuters.

Anterior, cancelarul Angela Merkel anunţase că susţine raidurile aeriene executate de americani, francezi şi britanici şi le consideră „necesare şi potrivite” pentru a pune în gardă Siria privind noi atacuri chimice.


Etichete Reprezentanţi ai Marii BritaniiFranţeiGermaniei şi Statelor UniteLondraatacurile aeriene occidentale în Siria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live