Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 10 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu

13 Iunie 2019
Vizualizari: 241
Comentează add

Din cei 10 candidaţi, doar 7 au reuşit să treacă de pragul minim de 17 voturi, runda fiind câştigată de către fostul ministru de externe, Boris Johnson.

Londra-prima rundă de vot pentru alegerea liderului Partidului Conservator

dan-vasiliu

 Boris Johnson          Foto: Arhivă.

În Marea Britanie a avut loc joi, 13 iunie, prima rundă de vot pentru alegerea unui nou lider al Partidului Conservator şi implicit a unui nou prim-ministru.

Din cei zece candidaţi, doar şapte au reuşit să treacă de pragul minim de 17 voturi, runda fiind câştigată cu un avans substanţial de către fostul ministru de externe, Boris Johnson.

Fostul ministru de externe și favoritul principal în această campanie electorală, Boris Johnson, a obținut 114 voturi din partea parlamentarilor conservatori, cu 71 mai mult decât actualul ministru de externe, Jeremy Hunt, care a primit 43 de voturi.

Pe locul al treilea s-a situat ministrul mediului, Michael Gove, cu 37 de voturi,  Andrea Leadsom, Mark Harper şi Esther McVey au ieșit din cursă după ce nu au reușit să atingă pragul minim de 17 voturi.

Procesul de votare va continua săptămâna viitoare cu noi runde, programate marți, miercuri și joi, până când pe listă vor mai rămâne doar doi candidați și vor putea vota toți membrii Partidului Conservator.

În rundele viitoare vor fi eliminați ultimul clasat și toți cei care nu vor obține cel puțin 33 de voturi. Numele viitorului lider al Partidului Conservator va fi cunoscut după data de 22 iulie, moment în care Theresa May ar trebui să plece din Downing Street.

Recent însă, premierul a precizat că va rămâne în funcție până când va fi sigură că succesorul său se bucură de sprijinul parlamentului, existând posibilitatea ca opoziția să inițieze o moțiune de cenzură pentru a testa majoritatea parlamentară.


Etichete Marea BritaniePartidul ConservatorBREXITBoris JonsonJeremy Hunt,Michael Gove

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live