Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Şarpe

30 Martie 2017
Vizualizari: 568
Comentează add

Odată cu ieşirea Marii Britanii din UE, prevederile europene din legislaţia naţională vor fi înlocuite de unele cuprinse într-o lege a "marii abrogări".

Londra prezintă azi detalii ale legislaţiei care va înlocui legile UE

radu-sarpe

Foto: pixabay.com.

Guvernul britanic publică joi, 30 martie, detaliile unei aşa numite legi "a marii abrogări" prin care va înlocui pervederile europene din legislaţia naţională.

După ce premierul Theresa May a oficializat pe 29 martie procesul de desprindere din Uniunea Europeană, miniştrii promit o tranziţie lină şi stabilă prin care să pună capăt supremaţiei legilor comunitare faţă de cele britanice, inclusiv prin scoaterea ţării de sub jurisdicţia Curţii Europene de Justiţie.

Pentru a evita vidul legislativ, noile norme ar trebui să intre în vigoare din ziua în care Marea Britanie părăseşte efectiv Uniunea. Experţi citaţi de trimisul Radio România la Londra spun că măsura va fi extrem de dificilă, din cauza volumului legislativ acumulat în 44 de ani de apartenenţă la comunitatea europeană şi a timpului scurt de negociere a Brexitului, care expiră în octombire anul viitor. 


Etichete LondraBrexitleginormeUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live